For tre amerikanske turister udviklede en festlig aften i byen sig til en religiøs konflikt med en kvinde, der angreb Shmuly Goldschmidt, Yitzy Pearseon og den amerikanske skuespiller Seth Menachem for deres jødiske ophav.

På Gothersgade i København blev de tre jødiske mænd mødt af en kvinde, der var utilfreds med, at de havde en festlig aften på trods af, at der bliver dræbt masser af civile i den igangværende konflikt mellem Israel og Gaza.

- I stjal mit land, I forbandede svin, for det først, starter hun, inden hun løfter armen og siger 'heil Hitler'.

- Ved du, hvor mange der vil smadre zionismen her. Hvis jeg var dig, ville jeg tage den hat af. Det i gør nu i jeres såkaldte land er mord, fortsætter hun.

Hun pointerer dog til sidst i videoen, at det ikke er jøder hun er rasende på. Det er kun zionister, som er en betegnelse, der bliver brugt om nationalistiske israelere.

- Hvorfor går du rundt og er så fucking glad? Vil du gerne have, at der er nogen, der smadrer dig. Jeg siger fuck zionismen og Israel. Jeg siger ikke fuck jøder, siger hun.  

I kommentarsporet forklarer en af Shmuly Goldschmidts kammerater, der var med den pågældende aften, at en af kvindens mandlige venner blev rasende over, at de havde filmet optrinnet.

- Jeg gik ind og hendes ven smed min telefon og ødelagde den, fordi jeg videofilmede det. Jeg ville have bevis på det, skriver Seth Menachem og forklarer, at de tre venner efterfølgende skyndte sig væk.

I kommentarsporet opfordrer en lang række af de tre mænds venner dem til at komme hjem til USA.

- Tid til at komme hjem. Hurtigt, skriver en af mændenes venner som kommentar til videoen, der blandt andet er blevet delt af den danske USA-ekspert og Venstre-mand Mads Fuglede.

Shmuly Goldsmith pointerer, at han ikke tror, det er alle danskere, der opfører sig sådan. Men han mener, danskerne bør vide, at den slags holdninger findes i Danmark, skriver han selv som kommentar til videoen.

Inden de tre venner rejste til København, var de på ferie i den svenske hovedstad Stockholm, hvor de oplevede lignende angreb, skriver de.

Seth Manechem er en amerikansk skuespiller, der blandt andet er kendt for filmene Partners, Codependents, Chump og en lang række reklamefilm og værtsroller på tv.