Historiker, forfatter og debattør hos jp.dk Mikael Jalving sparede ikke på de mindre flatterende udtryk, da han skød med skarpt efter den tidligere danske statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Efterfølgende har han fået rettet meget kritik mod sig af blandt andet Thornings partifæller. Eksempelvis Trine Bramsen, der skrev følgende på Facebook:

»Det er fuldstændig uhørt, at landets tidligere statsminister skal kaldes for "dukkebarn" og "finke" af et orakel af en kommentator i en landsdækkende avis.«

Også Pia Olsen Dyhr har været på banen med kritik af Mikael Jalvings ordvalg:

»Grotesk kvindesyn! Forhold dig til bolden - og ikke kvinden,« skriver hun på Twitter.

Mediet har fremført kritikken for Mikael Jalving i en ny artikel på jp.dk. Han gør det klart, at han står fast. Helle Thorning-Schmidt ER en finke i hans optik.

»Det er nogle gode, danske ord og begreber, jeg benytter til at beskrive Helle Thorning(...) Det er ikke ret mange personer i tidens løb, jeg har kaldt for dukkebarn og finke. Men lige præcis hende her har været nr. 1 i næsten fire år og stukket blår i øjnene på alle hendes partikammerater – lige netop her mener jeg, at det er på sin plads at bruge lidt kraftige udtryk,« siger han og fortsætter:

»Thorning har i alle årene fået point for at være en kvinde. Så må det være i orden at bruge et godt dansk udtryk som »finke« om en kvinde, som har vist sig at være en slags distanceblænder. En tom skal. En skuespiller,« siger han.

Mikael Jalving bliver flere gange spurgt, om han fortryder dele af sit blogindlæg. Til det lyder svaret nej. Han mener heller ikke, at tonen i sit indlæg som sådan er dårlig. Derudover mener, han heller ikke, at han er mandchauvinistisk, når han bruger ord som 'finke' om Thorning-Schmidt, der snart skal overtage jobbet som administrerende direktør i Save the Children International i London.

Han mener, at Thorning selv har spillet på sit køn og udseende i sin politiske karriere, hvorfor det giver god mening også at bruge øgenavne, der har med hendes køn at gøre. Derfor går han også efter 'kvinden' og ikke 'bolden', som han er blevet kritiseret for at gøre.

Avisens debatredaktør Jette Elbæk Maresse fortæller, at hun ikke bryder sig om, når man bruger øgenavne om politikere, men hun har samtidigt ikke noget ønske om at være smagsdommer over Mikael Jalvings ordvalg.

»Jyllands-Postens bloggere har fået stillet en plads til rådighed, som de selv forvalter inden for lovens rammer. Der er flere eksempler på, at der bliver gået hårdt til folk, og når det handler om toppolitikere, så er det er det en del af det, man må tåle.«

Hun fortæller, at man ikke går ind og censurerer indlæg på grund af sproget eller forhåndsgodkender indlæg på Jyllands-Postens hjemmeside.