Der er blevet færre skoler med en for høj koncentration af tosprogede elever i de seneste år.

Det går den rigtige vej, når man ser på antallet af folkeskoler, hvor andelen af elever er større end 40 procent, som ifølge eksperter er grænsen for, hvornår det går ud over fagligheden for alle skolens elever.

I 2009 var der 64 skoler med mere end 40 procent tosprogede elever, og det tal var faldet til 55 sidste år. Det skriver Jyllands-Posten.

Samtidig er skoler, som er kendt for at have en stor andel af tosprogede elever, godt i gang med at sørge for en mere ligelig fordeling.

Det gælder for eksempel på Rådmandsgade Skole på Nørrebro, hvor andelen af tosprogede elever er faldet fra 75 til 63 på tre år.

Københavns og Aarhus Kommune har arbejdet målrettet med at sprede de tosprogede elever ved blandt andet at køre de tosprogede elever til andre skoler i busser, ændre skoledistrikterne og sammenlægge skoler.

- Vi taler ikke længere meget om at sprede eleverne. Vi har lært, at vi også bliver nødt til f.eks. at arbejde med skolernes image og nye skoledistrikter, for at det skal lykkes, siger skoleborgmester i Københavns Kommune, Anne Vang, til Jyllands-Posten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.