Ingen af scanningerne havde vist noget, så Jamel Sundoo og Anna Mezin blev lidt overraskede, da deres første søn Hugo kom til verden den 30. maj.

Hugo viste sig nemlig at være født med Downs syndrom. For mange forældre ville det være et kæmpe chok og lidt af et mareridt. Frygten for at vores børn skiller sig ud, er anderledes og måske får det svært ligger dybt i mange af os, men Jamel Sundoo og Anna Mezin ser helt anderledes på det. For dem er Hugo helt perfekt, præcis som han er.

»Han er sin vægt værd i guld, og så er han noget helt særligt, altså ikke ligesom at alle børn er det, han er nemlig noget helt særligt på sin egen måde. Hugo er født med et ekstra kromosom der gør, at han er meget glad og en fest at være sammen med,« skriver Jamel Sundoo og Anna Mezin på Facebook.

Børn med Downs syndrom har tit medfødte hjerte- eller lungefejl, som kræver operationer. Men ikke Hugo. Tværtimod har den lille gut klaret alle lægernes tests med bravour.

»Han fejler altså ikke en skid, han er bare rigtig glad. I øvrigt er mor jo døv og far er ordblind så Hugo fortsætter stolt familietraditionen med at være lidt ude af boxen,« skriver Jamal Sundoo og Anna Mezin i Facebook-opslaget, der på mindre end en dag er blevet liket over 3.000 gange og delt og kommenteret flittigt.

De nybagte forældre synes ikke, at betegnelsen Downs syndrom er passende, når Hugo er så sød og lykkelig, og de også selv er så glade over at have fået netop ham.

»Vi kan jo ikke forstå, at det hedder Downs syndrom, når han i virkeligheden ligner en, der har kæmpe optur på. Vi har derfor valgt at omdøbe det til opturs syndromet.«

Dog har Jamel Sundoo og Anna Mezin én frygt: Hvordan omverdenen tager imod lille Hugo, når han nu ikke er, som børn er flest.

»Som forældre er vores eneste bekymring, at verden ikke tager ligeså godt imod ham, som vi har gjort. Vi håber derfor, ved at lægge denne status op og gøre opmærksom på vores lille kromosom mirakel, at I vil være med til at byde ligeså stort velkommen til Hugo i denne verden,« slutter de stolte forældre på Facebook.