For at kunne udfordre de dygtigste elever, sender stadig flere gymnasier deres eliteelever på talentkurser efter skoletid.

Stadig flere gymnasier må se i øjnene, at de ikke formår at udfordre de skarpeste elever. Derfor bliver disse sendt på talentkurser, når skoledagen er omme. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

- I takt med at flere og flere kommer i gymnasiet, og skaren af elever bliver bredere, bliver det sværere at gøre noget for de dygtigste. Ofte sidder der to-tre elever i hver klasse, som ikke bliver udfordret nok, fortæller Jens Boe Nielsen, formand for gymnasierektorerne og initiativtager til Akademiet for Talentfulde Unge, til avisen.

I år sender omkring 150 gymnasier 720 elever fra 2.g på kurserne, der afholdes seks forskellige steder i landet. Det svarer til, at cirka fem procent af en årgang sendes afsted.

Morgenavisen Jyllands-Posten skriver, at eleverne over to år deltager i en workshop cirka én dag om måneden, hvor de bliver undervist af universitetsprofessorer og personer fra det private erhvervsliv i emner såsom litteratur, filosofi, biotek og international økonomi.

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) mener dog, at gymnasierne i stedet bør sørge for, at de 7.000 kroner, det koster at sende en elev på talentkursus, kommer alle eleverne til gode.

- Det er jo få elever, der får muligheden for dette ekstra tilbud, og vi ser helst, at skolerne selv løfter det ansvar, det er også at udfordre de stærkeste elever i klassen, siger Malene Nyborg Madsen, formand i DGS, til avisen

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) er til gengæld positiv stemt over for kurserne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.