En ny rapport viser, at danskernes privatøkonomi er solid og kan klare store rentestigninger.

En undersøgelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet viser ifølge avisen, at kun cirka fem procent af husholdningerne i dag er så pressede, at de kan få svært ved at klare sig, når renten stiger.

Realkreditsektoren frikendes dermed for årelange beskyldninger om at have lånt for mange penge ud til de svageste husholdninger under opturen på boligmarkedet.

Undersøgelsens konklusioner dæmper frygten for, at pludselige rentestigninger vil udløse en række tvangsauktioner, som kan trække hele den finansielle sektor med sig.

- Undersøgelsen bekræfter, at der ikke er lig gemt i skabet i realkreditsektoren, siger Morten Skak, professor i boligøkonomi på Syddansk Universitet til avisen.

- Man har været nervøs for de forgældede danske husholdninger, men selvom gældsætningen er høj, så er den fordelt på en sådan måde, at det ikke på alvorlig vis bringer hele udlånssystemet og ikke mindst realkreditten i fare, fortsætter han.

Morten Skak mener, at analysen ikke vil få den store betydning for landets banker og realkreditinstitutter her og nu, fordi de finansielle markeder i forvejen har stor tillid til den danske økonomi.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.