Danskerne har hang til utroskab. I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse. Den viser, at næsten hveranden gifte dansker har indrømmet, at de har haft en affære, mens de var gift.

De mange danske sidespring indbringer Danmark en andenplads på listen, som statistikbureauet Statista har udarbejdet. De har brugt tal fra store datingsider, analyseinstitutter og endda en kondomproducent, som har lavet udførlige spørgeskemaundersøgelser om alverdens menneskers sexvaner.

Danmark bliver kun overgået af Thailand, hvor 56 pct. af gifte mænd og kvinder indrømmer, at de har været deres partner utro.

Resten af top10-listen består udelukkende af europæiske lande. De tyske ægtefolk er for eksempel lige i hælene på danskerne, når det kommer til udenoms-ægteskabelige fornøjelser.

Det er ikke første gang, at danskerne udmærker sig ved at være deres partnere utro. I sommeren 2013 fandt analysebureauet YouGov frem til, at danskerne var det mest utro folkefærd i Europa. Fire år tidligere havde en Wilke-undersøgelse, der viste, at næsten hver tredje dansker havde ladet drifterne styre og været deres partner utro.

Se hele listen fra Statista her: Så mange indrømmer at have været deres mand eller kone utro.

  1. Thailand: 56 pct.
  2. Danmark: 46 pct.
  3. Tyskland: 45 pct.
  4. Italien: 45 pct.
  5. Frankrig: 43 pct.
  6. Belgien: 40 pct.
  7. Norge: 40 pct.
  8. Spanien: 39 pct.
  9. Finland: 36 pct.
  10. England: 36 pct.