Ifølge en ny måling tror danskerne, at der er over en halv million muslimer i Danmark, selvom det reelle tal formentligt er halvt så stort. Medierne og politikerne har ansvaret for den fejlagtige opfattelse, vurderer forskere.

Danskerne har en forvrænget forestilling om, hvor mange danskere, der er muslimer.

Det viser en Megafon-måling foretaget for TV 2 og Politiken, skriver Politiken.

Danskerne tror nemlig, at 9,4 procent af den danske befolkning er muslimer, hvilket svarer til over en halv million. Det rigtige tal er dog nok nærmere kun halvt så stort, skriver avisen.

Der er ingen officielle opgørelser over antallet af muslimer, men i forskerkredse mener man, at det mest præcise skøn er, at 263.800 af danskerne er muslimer, hvilket svarer til 4,7 procent af befolkningen.

Brian Arly Jacobsen, som er lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, vurderer, at det er politikerne og medierne, der har ansvaret for, at danskerne overvurderer antallet af muslimer i Danmark. Både politikere og medier taler simpelthen emnet så meget op, at befolkningen bliver påvirket.

»En af de væsentlige årsager til, at man overvurderer antallet af muslimer, mener jeg er, at de proportionalt fylder mere i den offentlige debat, især i medierne, end deres størrelse berettiger dem til,« siger han til Politiken.

Andre læser også