Lyt til artiklen

Den danske kvinde Kirsten Kjær Weis er makeup-artist og har sit eget makeupmærke Kjaer Weis  - også kendt som KW. Nu har hun sagsøgt den amerikanske superkendis Kim Kardashian.

KW eller KKW, hvem er hvem?

Kim Kardashian har for nyligt lanceret en ny makeuplinje under sine initialer KKW, Kim Kardashian West. Men den danske makeup-artist Kirsten Kjær Weis er ikke tilfreds. Hun markedsfører nemlig selv sine produkter med bogstaverne 'KW'.

'Det her handler om at beskytte vores ry og vores forretning. Vi har arbejdet hårdt over mange år for at etablere vores brands identitet og vores unikke markedsposition,' siger Kirsten Kjær Weis i en skriftlige udtalelse til BT.

Danskeren, der bor i USA, har længe haft sin makeuplinje med sine initialerne KW, der også fremtræder på alt hendes makeup.

Derfor mener hun, at Kim Kardashian med vilje har brugt det samme design som Kirsten Kjær Wies. TMZ har fået fat i retsdokumenterne, hvor danskeren har sagt, at designet er alt for ens, og at det er en patentkrænkelse.

Oprindeligt kommer Kirsten Kjær Weis fra Danmark, hvor hun voksede op på landet. Nu bor hun i New York, hvor hun driver sin forretning Kjaer Weis.

Realitystjernen Kim Kardashian har før lanceret makeup, men det nyeste er et 'contour kit', som blev udsolgt med det samme.

De to skønhedsmærker ligner ikke umiddelbart hinanden ved første øjekast. Kim Kardashians makeup design er i lyse 'nude' farver, mens Kjaer Weis’ ofte bruger metalliske farver såsom sølv, sort eller hvid til sit design. Dog er det tydeligt, at de begge har gjort brug af deres initialer på deres makeuplinjer.

Kim Kardashian.
Kim Kardashian. Foto: ANGELA WEISS
Vis mere