Danske Ulrikke Høyer har en krop, som mange piger misunder. Alligevel blev hun i slutningen af april afvist af modegiganten Louis Vuitton, fordi de mente, at hun var for 'stor'.

Nu deler den 20-årige model sine tanker om det umenneskelige kropspres, som modebranchen tvinger ned over hovedet på unge piger.

USA-COLOMBIA/

'Jeg kan ikke acceptere, at det bliver betragtet som normalt, at folk i modebranchen opfører sig på denne måde. De finder nydelse i at have magt over unge piger og vil gå til ekstremer for at tvinge dig ud i en spiseforstyrrelse,' skriver Ulrikke Høyer i et Facebook-opslag.

I slutningen af april fløj den 20-årige model til den japanske hovedstad Tokyo, hvor hun skulle være del af et modeshow for modegiganten 'Louis Vuitton.'

Ulrikke Høyer nåede dog aldrig på catwalken - casterne, som er de personer, der beslutter, hvilke modeller, der skal bruges, besluttede nemlig at droppe hende, fordi hun var 'for stor.'

'Casteren Alexia havde fortalt, at der havde været nogle problemer under min fitting. Ifølge hende havde jeg en meget oppustet mave og oppustet ansigt, og derfor rådede hun mig til at sulte mig selv med denne kommentar: 'Ulrikke bliver nødt til kun at drikke vand de næste 24 timer,' skriver modellen.

I et forsøg på at tabe sig lidt inden showet, undlod Ulrikke Høyer stort set af spise og drikke noget et helt døgn. Alligevel endte hun med at blive droppet fra showet.

154536479.jpg

En oplevelse som ifølge den 20-årige model var ekstremt ydmygende.

'Jeg er klar over, at jeg er et produkt, men jeg har set alt for mange piger, der er sååå tynde, at jeg ikke engang forstår, hvordan de går eller taler. Det er så tydeligt, at disse piger har desperat brug for hjælp. Det er sjovt, hvordan man kan være 0,5 eller 1 cm 'for stor', men aldrig 1-6 centimeter 'for lille,' skriver Ulrikke Høyer og tilføjer:

'Jeg er glad for, at jeg er 20 og ikke en 15-årige pige, som er ny i gamet og usikker på sig selv, fordi så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg ville være blevet meget syg og skræmt langt ind i mit voksen-liv.'

Ulrikke Høyer konstaterer i sit Facebook-opslag, at hun aldrig vil arbejde under sådanne vilkår igen.

Hun understreger dog, at hun har arbejdet med mange søde mennesker i branchen, og at det bestemt ikke er alle, der er lige slemme.

Ulrikke Høyer har også delt sine tanker på det sociale medie Instagram:

Louis Vuittons pressebureau Spalt PR er vendt tilbage til BT. Her oplyser Lou Thatt, firmaets danske 'country manager', at Louis Vuitton ingen kommentarer har pt.

BT arbejder fortsat på at få en kommentar fra Ulrikke Høyer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.