Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den 29-årige Stine Bilde Hansen fra Odense flygtede fra angrebet mod Bella Vista Hotel i Hurghada.

Sammen med en veninde holder den danske Stine Bilde Hansen ferie i Hurghada. Men feriehyggen blev brat afbrudt, da ukendte gerningsmænd åbnede ild mod hendes hotel.

»Jeg står ude på vores balkon, og pludselig kan jeg se, at der er nogen går i panik ude foran. Så hører jeg skud. Jeg så ikke, hvor mange de var, men de kom i båd fra vandet,« fortæller en oprevet Stine Bilde Hansen til bt.dk.

Sammen med sin veninde flygtede hun straks fra hotellet.

»Vi var bange og rystede. Vi hørte dem råbe ’allahu akbar’. Jeg nåede ikke at se dem, jeg løb bare,« siger hun.

Hverken hun eller veninden er kommet noget alvorligt til, men begge fik skrammer og veninden fik også et søm i foden under flugten. De to kvinder løb ned mod stranden, men her blev de væk fra hinanden.

»Jeg flygtede ind i et gammel hotel, der bare var nogle murbrokker. Jeg gemte mig under nogle gamle cementsække og lå helt alene og turde ikke røre mig,« fortæller Stine Bilde Hansen over telefonen.

Veninden kom ud på en båd, og heldigvis havde begge deres telefoner med, så hun kunne løbende fortælle Stine Bilde Hansen, hvad der foregik.

Efter hun havde gemt sig i omkring en time, hørte hun veninden kalde, og sammen gik de tilbage på hotellet, hvor de nu har fået besked på at blive.

»Vi er meget rystede, og der har ikke været mange informationer,« fortæller hun.

Stine Bilde Hansen og hendes veninde har haft kontakt til omkring ti danskere på hotellet, men har ikke hørt noget om, at der skulle være en dansker, der er blandt de sårede.

Hun og de andre gæster har fået at vide, at der er en dræbt sikkerhedsvagt samt tre sårede.

»Vi vil rigtig gerne hjem, men vi har fået at vide, at vi først kan komme med et fly tirsdag,« lyder det fra Stine Bilde Hansen, der savner informationer fra sit rejsebureau Apollo Rejser.

Glenn Bisgaard, der er kommunikationschef i Apollo Rejser, bekræfter over for bt.dk, at de har danskere på hotellet, men kan ikke svare
på, om der er en dansker blandt de sårede:

»Vi afventer fra ambassaden og fra kolleger på stedet,« fortæller han til BT.

Befinder du dig i nærheden af stedet, eller ved du noget, kan du kontakte BT på 40459648 eller jukr@bt.dk

 

Andre læser også