Iværksætteren Stig Brammer Knudsen gik længe og legede med ideen om at opfinde et produkt, som alle har brug for. I stedet viste det sig, at vejen til succes var at genopfinde et produkt, som mange allerede har i deres hjem.

»Jeg havde længe gået og overvejet, hvordan man opfinder ’den næste store isterningpose’ – et produkt som alle har brug for,« siger Stig Brammer Knudsen til BT og tilføjer:

»Pludselig kom jeg til at tænke på toiletbørsten, der ikke er blevet revolutioneret i 80 år.«

Dermed opstod ideen til at nyudvikle det velbenyttede rengøringsredskab.

Stig Brammer Knudsens toiletbørste, Sanimaid, er en toiletbørste uden børster på. I stedet består den af nogle bløde flapper, lavet af et silikone-lignende materiale, der fungerer ligesom vinduesviskerne på en bil.

»Man ville jo aldrig nogensinde bruge en børste til at gøre vinduer rent – hverken på bilen eller derhjemme, så hvorfor i alverden tror man, at en børste gør rent i toilettet,« siger Stig Brammer Knudsen.

Det er ikke mere end tre måneder siden, at Sanimaid blev introduceret i Skandinavien, men alligevel har opfindelsen allerede fået global anerkendelse. I weekenden vandt Stig Brammer Knudsen nemlig en Global Innovation Award ved en branchemesse i Chicago.

»Ved messen føltes det nærmest som et vandfald, der åbnede sig. Det har gået meget stille og roligt for sig gennem hele udviklingen, men pludselig viste lande som Japan, USA, Canada, England, og Tyskland massiv interesse,« siger iværksætteren.

Vejen til succes har dog ikke været uden bump.

I efteråret 2016 deltog iværksætteren i programmet ’Løven Hule’ på DR. Programmet går i alt sin enkelthed ud på, at en række iværksættere præsenterer deres idé for fem pengestærke serie-investorer, der så kan vælge, om de vil investere i ideen eller ej.

Alle i panelet afviste at investere i Stig Brammer Knudsens idé.

»Jeg var ret overbevist om, at vi ville få kapital til at kunne markedsføre den. Specielt fordi der var en rengøringsdame i panelet,« fortæller Stig om oplevelsen i programmet og tilføjer:

»Et nej var som at få kastet en våd klud i ansigtet.«

Oplevelsen i programmet slog dog ikke Stig ud af kurs. Kort tid efter besluttede et par af hans gamle skolekammerater og hans søster sig for at investere i ideen, og dermed blev produktionen sat i gang.

Der er gået mindre end et år fra, at Stig fik et nej i ’Løvens Hule’, til at hans opfindelse har fået global anerkendelse.

»Det er så fantastisk. Det er et helt kanont skulderklap,« siger en glad Stig Brammer Knudsen og tilføjer:

»Jeg håber, at min historie kan inspirere andre. Selvom man får et nej, er det ikke ensbetydende med, at man har en dårlig ide, eller et dårligt produkt. Hvis man føler, man har gang i noget rigtigt, så skal man klø på.«

Sanimaid kan blandt andet købes i Silvan og Bauhaus til 149,95.

Sanimaid toiletbørste består i stedet for børster af bløde flapper, lavet af et silikonelignende materiale, der fungerer som vinduesviskerne på en bil. Foto: PR
Sanimaid toiletbørste består i stedet for børster af bløde flapper, lavet af et silikonelignende materiale, der fungerer som vinduesviskerne på en bil. Foto: PR
Vis mere