Fredag vandt en heldig dansker svimlende 63.257.880 kroner i lotto, og lørdag blev vedkommende fejret med bobler og jubelråb i den SuperBrugsen, hvor vinderkuponen var købt - det på trods af, at vinderen ikke havde givet sig til kende.

I tre dage har Danske Spil efterlyst den nyslåede mangemillionær, og mange borgere i den lollandske by Sakskøbing, hvor vinderkuponen blev købt, har nok kigget på deres respektive kuponer gentagne gange for at sikre sig, at det ikke var dem, der gik rundt og var nyslået millionærer uden at vide det.

Men mandag blev spændingen så endelig udløst, da den ukendte dansker gjorde krav på sine mange millioner. Det fortæller Thea Gade-Rasmussen, kommunikationsrådgiver hos Danske Spil, til BT.

»Vi har her i løbet af i dag fået at vide, at vinderen har givet sig til kende. Vi har endnu ikke talt med vedkommende, men det vil vi gøre i morgen, hvor vi selvfølgelig også kommer til at tilbyde vores gratis millionærrådgivning, som vi altid gør ved gevinster over 1,5 millioner kroner,« siger Thea Gade-Rasmussen og tilføjer, at servicen består af en snak med en pensioneret bankrådgiver, som kan rådgive vinderen i forhold til, hvordan man bedst forvalter så pludselig og gigantisk en pengepræmie.

SuperBrugsen i Sakskøbing har noget at fejre.
SuperBrugsen i Sakskøbing har noget at fejre. Foto: Danske Spil
Vis mere

I tre dage har lokalsamfundet i den lollandske by Sakskøbing holdt vejret - velvidende at iblandt dem gik en nyslået millionær. Og lørdag blev spændingen så uudholdelig, at man valgte at tage forskud på glæderne og holde en fest for den ukendte vinder, som på daværende tidspunkt ikke havde meldt sig.

I SuperBrugsen på Søndergade i Sakskøbing, hvor den skæbnesvangre Eurojackpotkupon blev købt, blev kunderne således forkælet lidt ekstra.

»Vi har solgt både Quick Skrabejulekalendere og delt champagne ud til vores kunder. Der er virkelig en god stemning hernede. Alle kunderne går rundt og spørger, om vi ved, hvem der har vundet, men det ved vi ikke, for vinderen har ikke meldt sig endnu,« udtalte souschef i vinderbutikken, Kirsten Aagesen, lørdag i en pressemeddelelse.

Men efter at den nyslåede millionær har meldt sig, har den gode stemning nu spredt sig til Danske Spil.

»Det er en dejlig nyhed, for vi vil jo altid gerne have, at folk får fingrene i gevinsten,« siger Thea Gade-Rasmussen til BT.

Milliongevinsten fra Sakskøbing er den sjette største gevinst i Danmarkshistorien og den fjerde i år, der finder vej til top 10-listen over de største gevinster.

Halvdelen af de 10 største præmier er vundet i Eurojackpot-lodtrækningen, der foruden Danmark tæller 17 andre europæiske lande.