Sangerinden Medina kalder folk, der støtter den republikanske præsidentkandidat Mitt Romney for 'dumme' eller 'racister'. Men det vil de danske Romney-fans ikke finde sig i.

- Det er meget voldsomt, og det synes jeg ikke rigtigt, hun kan tillade sig. Nu er der meget forskel på Danmark og USA, og jeg mener ikke, at Romney er racist.

Sådan lyder det fra 18-årige Marco Waranyoo Thomsen fra Vejle, der er landsbestyrelsesmedlem i Venstres Ungdom, som tiltale på sangerinden Medinas angreb på Romney-støtter.

- Jeg vil klart stemme på Obama. Man skal være racist eller dum for at stemme på ham den anden, sagde sangerinden mandag aften til Ekstra Bladet.

Marco Waranyoo Thomsen er en af de 230 personer, der tirsdag eftermiddag åbent erkender, at han er Romney-fan ved at støtte Facebook-gruppen 'Jeg hepper på Team Romney', som BT har oprettet. Og Marco Warattoo Thomsen er ikke bleg for at stå ved sin republikanske støtte.

- Romney har lagt en god plan for økonomien i USA fremover. Jeg er meget utilfreds med det, som Obama har præsteret de seneste fire år. Jeg mener ikke, at staten skal gå ind og regulere økonomien på markedet, siger han som begrundelse for, at han støtter Romney.

romney chuck norris

Obama / Bruce

På trods af sin støtte til Romney er Marco Waranyoo Thomsen dog ikke helt enig i alt, hvad den republikanske præsidentkandidat står for:

- Romney og det republikanske parti har været ude med nogle værdipolitiske tiltag, som har været meget uheldige og meget ilde set - i specielt Danmark. Jeg tager stærk afstand fra deres værdipolitiske holdninger. Det er det økonomiske, jeg bakker op om, siger han og tilføjer, at han dog heller ikke er hverken racist eller dum, som Medina har udtalt til Ekstra Bladet.

Ud over gruppen 'Jeg hepper på Team Romney', har BT også oprettet en gruppe, der hedder 'Jeg hepper på Team Obama'. Og hvis antallet af 'synes-godt-om'-tilkendegivelser i de to grupper repræsenterer danskernes holdning til de to amerikanske præsidentkandidater, så fører Obama stort. USAs nuværende præsident har nemlig fået mere end ti gange så mange tilkendegivelser som sin modstander.

Og måske er opbakningen til Obama endnu større.

Flere af de personer som har tilkendegivet, at de synes godt om 'Jeg hepper på Team Romney' fortæller, da BT ringer dem op, at de ikke kender til, at de skulle have lavet en tilkendegivelse, eller at de har gjort det ved en fejl, og at de i virkeligheden er Obama-fans.

30-årige Jørgen Lolk Mollerup fra Svendborg er der dog en af dem, der ikke har trykket 'synes godt om' ved en fejl.

- Jeg støtter Romney, fordi han har politisk-liberale-holdninger og fordi han gerne vil undgå, at man skaber en velfærdsstat, siger han.

Ligesom Marco Waranyoo Thomsen mener han også, at Medinas udsagn er helt forfejlet.

-Jeg ryster på hovedet af det. Jeg synes, hun trækker debatten totalt ned på et plan, hvor man kaster snebolde efter hinanden, siger han og tilføjer:

- Hun har selvfølgelige ytringsfrihed og har lov til at komme med sine ytringer, men jeg synes ikke, det virker videre begavet.