Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Formanden for Dansk Pilotforening frygter, at Ryanairs rangliste over piloternes brændstofforbrug presser piloterne til at spare så meget på brændstoffet, at det går ud over flysikkerheden.

Ryanairs piloter kan på en intern rangliste følge med i, hvem der er bedst og dårligst til at spare på flybrændstoffet. Det skriver Berlingske onsdag.

Flyselskabet forsikrer, at de overholder minimumskravene for, hvor meget brændstof de fylder på deres fly. Men den udmelding beroliger ikke formanden for Dansk Pilotforening, Niels Møller.

LÆS OGSÅ:

»Min største bekymring går på det pres, som man risikerer at lægge på piloterne med sådan et ranglistesystem. Det er voldsomt uheldigt, hvis det kan få karrieremæssige konsekvenser for en kaptajn, at han bruger mere brændstof end andre,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Niels Møller understreger, at flyselskaberne selvfølgelig ikke skal svine med deres brændstof, men han frygter, at brændstofligaer som Ryanairs i værste fald kan få kaptajnerne til at spare mere brændstof, end godt og sikkert er.

LÆS OGSÅ:

»Kaptajnerne skal have lov til at træffe de nødvendige beslutninger - både i forhold til flysikkerheden og de love og bestemmelser, der skal overholdes. Det er ikke rimeligt, at man presser folk til at gå på kompromis med det,« siger de danske piloters formand.

Ryanair afviser bekymringerne over for Berlingske. Kommunikationschef Robin Kiely fastslår, at alle piloter i Ryanair selv kan beslutte, hvor meget brændstof de fylder på, og at forbrugslistens primære formål er at sikre, at selskabet overholder sine standardprocedurer.

Andre læser også