Kalundborg Rulleskøjteklub var på randen af sammenbrud, og pigernes forårstur var aflyst. Det skete efter, at busselskabet EuroLines gik konkurs. Men nu er der positive nyheder fra klubben og pigerne.

BT skrev tidligere om Kalundborg Rulleskøjteklub, der havde bestilt en træningstur til Berlin igennem busselskabet EuroLines. Men da EuroLines gik konkurs mistede klubben de penge, der var investeret i turen. Pigerne var grædefærdige, og klubbens økonomi var i sænk, sagde formand Troels Johansen til BT for kun en måned siden.

Men siden BT bragte den sørgelige historie, så har klubben oplevet en enorm opbakning. Det har resulteret i, at forskellige sponsorer har meldt sig med økonomisk støtte. Og derfor er klubben nu reddet og rullepigerne kommer på tur alligevel.

»Franks Taxi og Turistfart har stillet en bus til rådighed for os til en yderst favorabel pris, der er langt under normalpris. Samtidig har vi fået en pose penge fra tre sponsorer. Det er DGI, Møbel-Gruppen og Sparekassen Sjælland,« siger Troels Johansen.

Kalundborg Rulleskøjte klub mistede omkring 35.000 kroner på EuroLines konkurs. Og med de fire sponsorer vurderer Troels Johansen, at klubben kun ender med et underskud på omkring 5.000 kroner.

Troels Johansen fortæller på vegne af klubben, at de er ovenud lykkelige for, at turen til Berlin og ikke mindst rulleskøjteklubben er reddet, men at det har været en hård tid for pigerne.

»Efter pigerne fik at vide, at turen var aflyst, har vi kunne mærke, at de var ærgerlige og frustrerede. De havde solgt lodsedler hele december måned for at få råd til turen, og så smuttede det hele for næsen af dem,« siger han.

Men tirsdag aften kunne trænerne til pigerne så endelig overrække dem den glædelige nyhed: 'I skal til Berlin alligevel'.

»Pigerne var glade, de var rigtig glade! De reagerede ligesom piger, der var til en koncert med et drengeband. De har jo set frem til turen lige siden, de kom hjem sidste år,« siger Troels Johansen.

Han forklarer, at klubben aldrig havde turde håbe på, at det var endt på denne måde.

»Vi havde intet forhold eller kendskab til sponsorerne før denne sag. De har henvendt sig direkte til os, fordi de har læst om vores situation i BT. Det er bare så fedt, at de reagerer på en avisartikel og vil hjælpe os,« siger Troels Johansen.

Udover de sponsorer, der har henvendt sig til klubben, så har Troels Johansen også fået hundredvis af private henvendelser med støtte og opbakning.

I alt er det mellem 30-35 piger i alderen 9 til 14 år, der skal afsted til Berlin. Turen skal foregå fra den 24. maj til den 28. maj og bliver ægte tysk med kæft, trit og retning, siger Troels Johansen. Og det er nemlig det, pigerne vil have: Meget fysisk aktivitet og træning i uanede mængder.

»Det her er en ægte Tornerose historie. Alle er endt med at blive glade,« siger Troels Johansen.