Virkeligheden er ikke altid, som den ser ud. Bestemt heller ikke på de sociale medier.

To Facebook-sider, der på overfladen ytrer sig ekstremt islamistisk med voldsomt hadske kommentarer rettet mod det danske samfund, »Islam - Fredens Religion« og »Fredelige muslimer«, ser nemlig ud til at blive styret af personer i det højreradikale miljø.

Det skriver dr.dk.

Johan Dam Farkas og Jannick Schou, som begge er forskningsassistenter og specialestuderende på IT-Universitetet i København, er i gang med et forskningsprojekt, der undersøger, hvordan radikale grupper agerer på de sociale medier. Det er deres forskning, der viser, at disse islamistiske Facebook-sider med al sandsynlighed er falske.

»I dansk øjemed er vi indtil videre kun faldet over højreekstremister, som udgiver sig for at være islamister. De forsøger at bygge en form for stråmands-argument op hos deres modstander, så de selv kan skyde det ned. På Facebook er det blevet meget nemmere at oprette en side. Derfor er det også lettere at komme ud med sit budskab - også på de falske sider,« siger Johan Dam Farkas til DR.

DR Nyheders Databaseredaktion har ligeledes undersøgt de falske sider, og i begge tilfælde er det etniske danskere, som fra deres personlige profiler debatterer aktivt og i stærke vendinger mod muslimer og islam, som ser ud til at stå bag siderne.

Fra deres egne Facebook-profiler er de blandt andet aktive i højreradikale fora som »Danskernes Parti«, »Partiet SIAD Stop Islamisering af Danmark« og »Nej til moskeer - oprigtig«.