En gruppe gamle elevers korsang på Ollerup Efterskole hitter så voldsomt på Facebook, at videoen er blevet vist to millioner gange. Men eleverne er ikke kommet sovende til succesen, afslører musiklæreren.

Magisk. Fantastisk. Vidunderligt.

Sådan lyder bare nogle af de rosende betegnelser for en video af syngende elever, som Ollerup Efterskole fra Sydfyn lagde ud på Facebook lørdag, og som siden har taget verden med storm.

Videoen viser omkring 400 tidligere elever fra efterskolen, som synger nummeret ’Bohemian Rhapsody’. Og det gør de så godt, at videoen på få dage er blevet vist knap to millioner gange. Alene på Ollerup Efterskoles Facebookside er videoen blevet vist knap 400.000 gange, mens den hos BT, der skrev en artikel om videoen mandag, er blevet vist knap én million gange. Dertil kommer opslag på flere andre mediers Facebooksider.

Videoen, der får nakkehårene til at rejse sig: Danske efterskoleelever tager Facebook med storm

I kommentarfelterne på Facebook kan man se, at det ikke kun er danskerne, der har taget de syngende elever til sig. Folk fra hele verden kommenterer den skønne musikvideo.

Artiklen fortsæter under opslagene:

På Ollerup Efterskole er der stor glæde, men også en del overraskelse over, at videoen med de syngende elever er blevet et kæmpe viralt hit.

Det fortæller Ulrik Klostergaard, der siden 1996 har været musiklærer og korleder på Ollerup Efterskole.

»Egentlig er det noget, som vi gør hvert år – og vi har også tidligere delt videoer på nettet. Og det er lige fantastisk hver gang, men nu var det så lige i år, at vores video fik så stor succes. En lærer på skolen har sagt, at sol og måne må havde stået på den rigtige måde,« siger musiklæreren, der selv kan opleves i videoen.

Artiklen fortsæter under opslagene:

Det er nemlig Ulrik Klostergaard, der står og dirigerer de omkring 400 syngende elever. Og det var en helt særlig oplevelse at stå foran de unge mennesker lørdag og høre dem give alt, hvad de kunne, fortæller musiklæreren:

»Det er fantastisk. Det kunne jeg unde alle mennesker at stå foran 400 unge mennesker og være centrum for alt den energi og opmærksomhed. Det viser jo også, hvad fællesskabet på en efterskole kan,« siger Ulrik Klostergaard.

At Ollerup Efterskoles elever synger så utrolig godt, som det ses på videoen, er dog ikke helt tilfældigt. Efterskolen specialiserer sig nemlig i sang og musik, og det er obligatorisk for alle elever at være med i det store fælleskor.

Video fra dansk metro hitter: Pludselig blev turen hjem fra arbejde meget bedre

Derfor lærer alle elever i løbet af deres efterskoletid at synge. Der er nogle specielle sange, der er fast repertoire hvert år, og 'Bohemian Rhapsody' er en af dem.

Når eleverne så mødes til ’gammel elevdage’, som det skete lørdag, så kan de alle sammen synge med på sangene. Elverne kommer dog ikke sovende til succesen, afslører musiklæreren.

»Vi kræver noget af de unge. Vi kræver, at man øver sig, og at man træner hårdt. Alle lærere har ambitioner om at lære eleverne noget,« siger Ulrik Klostergaard.

Kiddokat

Han fortæller, at det store fælleskor er skolens flagskib.

»Vi er ude at give omkring 20 koncerter hvert år. Nogle gange øver vi i weekenderne, hvor vi synger 12 timer på en weekend i fælleskor, og det er hårdt for mange, men når de så bagefter oplever, at det er noget, der er populært til en koncert, så kan de godt se, at det er fedt nok,« fortæller musiklæreren og tilføjer:

»Men det er hårdt arbejde. Det er ikke bare lige at stille sig op«.

Så du også de syngende passagerer i metroen? Her er forklaringen bag

Mange af eleverne har aldrig sunget i kor, før de ankommer til efterskolen. Men de lærer hurtigt at synge.

»De skal synge i kor her. En del ville nok melde det fra, hvis det var frivilligt, men det kæmper vi med, og de fleste overgiver sig til sidst, når de ser den kæmpe energi, der er i at stå i det fællesskab,« siger Ulrik Klostergaard, der ikke længere er fast lærer på skolen, men tilknyttet på timebasis.

Her synger efterskolens elever en anden sang (artiklen fortsætter under opslaget):

Ulrik Klostergaard har ikke noget præcis svar på, hvorfor det netop er årets video, der er blevet en viral succes. Men han tror bestemt, at det gør en forskel, at det netop er ’Bohemian Rhapsody’, som eleverne synger.

»Lige præcis den sang er så kendt et nummer. Den er fantastisk og har både rock og popmusik i sig – og så har den den fede opera, hvor man lige pludselig kan synge med en anden stemme. Og så har den nogle fede sætninger i sig, som giver nogle gode billeder, når man synger,« siger musiklæreren.

En anden ting, der kan have indflydelse på, at videoen er blevet så populær kan ifølge sanglæreren også være, at videoen er blevet filmet spontant.

»Hvis vi havde planlagt det, så tror jeg ikke, det var sket. Jeg tror, det er fordi, det man kan se, er sådan en momentan begejstring, der springer ud af det blå. Det var spontant og et øjebliksbillede,« lyder det fra musiklæreren.

SMS

Hitter på Facebook