Den danske forretningsmand og opfinder Bent Jensen er det nyeste navn på Forbes’ liste over klodens dollarmilliardærer.
Den danske forretningsmand og opfinder Bent Jensen er det nyeste navn på Forbes’ liste over klodens dollarmilliardærer. Foto: Lene Esthave
Den nøjsomme jyske forretningsmand og opfinder Bent Jensen er det nyeste navn på pengemagasinet Forbes’ liste over klodens dollar-milliardærer. En liste, der toppes af navne som Bill Gates og Warren Buffett.

Bent Jensen har skabt sin ufattelige formue og gjort sit firma Linak til ét af verdens mest dynamiske og succesfulde med den såkaldte ’lineære akkurator’.

Dét lyder måske ikke specielt sexet. Men hvis du spørger alverdens producenter af alt fra hospitalssenge, solpaneler og til specialdesignede skriveborde (fra Kina til USA), så vil de sværge, at den danske opfinder er et gudbenådet geni.

Med sin roterende motor skaber Bent Jensens opfindelse nemlig den mest perfekte og stabile lineære bevægelse, der er altafgørende for blandt andet hospitalssenge, der skal hæves og sænkes - uden at rykke og ruske i rygskadede og andre følsomme patienter.

Den opfindelse har betydet, at hans firma i dag mere end end fem milliarder kroner værd.

Læs mere om Bent Jensen og Linak på Forbes.com HER

LÆS OGSÅ VORES INTERVIEW MED BENT JENSEN FRA 2012 HER

Afslappet firma

Fedag var det ikke muligt at få en kommentar fra manden selv. En ansat på firmaet Linak fortalte afslappet, men bestemt, at de lukkede tidligt op til weekenden, og at de lige nu stod og hyggede sig lidt.

Men den amerikanske journalist Andrea Murphy, der har skrevet Forbes-artiklen om Bent Jensen, er alt andet end fåmælt.

- Bent Jensen har meget at være stolt af. Og butikkens udvikling fra et syv-mands firma til nutidens kæmpeforetagende er en inspiration, som andre kan lære meget af. Og hvis de så oven i købet stadig kan lade deres medarbejdere gå tidligt hjem om fredagen, så er jeg virkelig imponeret, siger Andrea Murphy.

Men Bent Jensen er selvfølgelig ikke den eneste dansker på Forbes’ imponerende liste over dollar-milliardærer.

Faktisk er de nu fem i alt. Og øverst (i dansker-afdelingen) ligger stadig Legos Kjeld Kirk Kristiansen med en formue på over 30 milliarder kroner, og som nummer to, (Dyne-)Lars Larsen med sine godt 20 milliarder kroner.

Idéen til sin revolutionerende opfindelse fik Bent Jensen helt tilbage i 1979, mens han arbejdede på at forbedre en kørestol for en handicappet studiekammerat.

Den første store ordre kom i hus i 1982, hvor firmaet fik en kæmpeordre fra Taarup Maskinfabrik på Fyn. I dag har firmaet indtaget bl.a. Kina, USA, Japan, Indien og hele Europa.

Nøjsom milliardær

Men trods succesen beholder den fornuftige familiefar på 60 år begge fødder på jorden. Han går ikke amok med sine mange penge. Og i et interview med BT sagde Bent Jensen for nylig:

- Jeg handler kun, når jeg føler mig motiveret. Når vi er i en butik, kan min kone godt foreslå, at vi køber nogle bukser til mig. Men jeg siger som regel nej.

Bent Jensens eneste luksus er hans nye Jaguar XF Diesel. Og om den lækre øse siger han:

- Jeg nyder hver eneste dag, jeg kommer ind i den. Det er et godt tænkerum.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.