Fotomodel Camilla Vest blev først dømt, men siden frikendt for skattesnyd.(Arkivfoto)
Fotomodel Camilla Vest blev først dømt, men siden frikendt for skattesnyd.(Arkivfoto) Foto: BRIAN RASMUSSEN

Som fotomodel er Camilla Vest vant til lynende blitzlys. Men den 28. december 2010 blev hun ramt af et lyn, der var tæt på at slå hende helt ud.

'Topmodel og Mærsk-leder anklaget for skattesnyd.

Overskrifter som denne fyldte alle danske nyhedssites. Næsten to års fængsel og en bøde på 6,6 mio. kr. Så hård var dommen ved byretten i Helsingør et år senere.

- Hvem skal passe mine børn, mens min mand og jeg er i fængsel?

Det var Camilla Vests første tanke. For første gang fortæller hun om retssagen og det personlige helvede frem til 5. november sidste år, hvor hun og hendes mand Peder Nielsen endelig blev pure frikendt i Østre Landsret. Efter de havde anket dommen.

- Jeg har det som om, der er et tog, der er kørt igennem mig. Jeg er lettet og lykkelig lige nu, men jeg har stadig brug for at fordøje alt det, der er sket de sidste fem år. Den sidste tid indtil frifindelsen var et kæmpe pres. Jeg var fuldstændig i chok efter afgørelsen i byretten og har i perioder ikke kunnet se, hvordan vi skulle komme igennem det, siger Camilla Vest til dagbladet Børsen.

Forud for dommen var gået en næsten fire år lang retssag. Camilla Vest og Peder Nielsen kom i Skats søgelys i forbindelse med det såkaldte ’Projekt kreditkort’, der har resulteret i flere hundrede skattesager.

Camilla Vest og hendes mand var anklaget for at snyde for mere end 6,6 mio. kr. fra 2001 til 2004. Pengene gemte de i Luxembourg - var påstanden. Skat mente, at hun opholdt sig i Danmark mere end 180 dage om året, og derfor var skattepligtig. Vest og hendes mand bor i New York. Men dengang sagen kørte arbejdede hendes mand som direktør i Mærsk i Dannmark.

- Der har været et år med mange søvnløse nætter. Jeg gider ikke være offer og vil ikke have medlidenhed. Men jeg føler mig krænket. Systemet har været inde og pille ved min identitet og mine værdier, for jeg har jo hele tiden følt, at jeg ikke gjorde noget forkert, siger Camilla Vest til Børsen.

Alene fordi parret har bopæl i Tribeca-området på Manhatten (tæt på kollega Helena Christensen, red.) har de klaret presset. Vest har fundet en vis tryghed i at smøre madpakker til børnene Anna og August på afstand af Danmark, I dag er hun og manden lettede.

40-årige Vest arbejder lige nu for tøjfirmaerne L.L. Beans og J. Crew og stormagasinet Neimann Marcus. Men hun er stadig vred.

- Jeg mangler en officiel afslutning. Skat skal ikke undskylde sagen, men de kunne måske komme med en beklagelse, siger hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.