Fremtrædende danske nazist Holger Aanundsen laver nyt tøjmærke, hvor han bruger de danske nationalfarver

Den fremtrædende danske nynazist Holger Aanundsen lancerer nu tøjmærket Duke of Denmark, som det første danske tøjmærke fra den danske højrefløj.

Foreløbig kan man kun købe t-shirt fra mærket, der er designet af et medlem af den højre-ekstremistiske gruppe Danmarks Nationale Front, der tidligere har afsonet syv måneders fængsel.

- Men med tiden kommer, der mere tøj uden jeg dog vil sige hvad. Det her er bare første kollektion. Du kan godt sammenligne det med udlandske tøjmærker, der er meget brugt af højrefløjen. Tøjet er jo bare fedt tøj, men jeg står stadig ved mine holdninger, siger Holger Aanundsen til bt.dk

Ifølge hjemmesiden Redox, har Holger Aanundsen på de danske nazisters hjemmeside skrevet, at være homoseksuel "er en sygdom", og at "den sorte race fordærver den hvide, de er en pest mod samfundet og alle de ting som vi står for".

I tyskland har tøjmærket Thor Steiner vakt stor forargelse, fordi tøjmærket, der er meget brugt af højreekstremister både har brugt et logo for en SS-division og det norske flag. Den norske statsminister Jens Stoltenberg har rejst sagen på regeringsniveau.

Tøjet er lavet gennem Holger Aanundsens firma Tagline Denmark, som han ifølge Erhverv- og Selskabsstyresen oprettede sidste år.

- Tøjet kan indtil videre kun købes på nettet, men jeg leder da efter butikker, der vil forhandle det, siger Holger Aanundsen til B.T.