Det er tarveligt og dårlig timing at trække racekortet midt i folks sorg over musikstjernen David Bowies død.

Det mener flere af de brugere, der følger BT på Facebook. De forstår ikke, hvorfor Anne Dorte Michelsen har valgt at ytre sig om det, som hun mener er musikkritikeres for store hyldest til den afdøde musiker på dagen, hvor dødsfaldet blev offentliggjort.

Hun mener, at ‘den hvide intellektuelle, mandlige kunstner kanoniseres igen og igen på bekostning af andre, køn, racer og musikalske tilgange’, og det er forkert i sangerindens verden.

Men det er ikke det rette tidspunkt at komme med en sådan kritik så kort tid efter David Bowies død, ifølge flere Facebookbrugere.

Det er en ytring, der har skabt debat. De fleste forstår ikke Anne Dorte Michelsens udtalelse. Men der er nogle, der bakker hende op og kan forstå hende.

Et par timer efter første opslag valgte sangerinden, der blandt andet er kendt for sin rolle i gruppen Tøsedrengene, at skrive, at hun vil mindes Bowie og glemme anmelderne.

»Hej igen. Får at vide at min situationsfornemmelse er dårlig. Det kan sgu godt være, det er rigtigt. Så jeg lægger den ned her. Og mindes Bowie og glemmer anmelderne. kys herfra,« skrev Anne Dorte Michelsen på Facebook.

Debatten kommer efter Anne Dorte Michelsens opslag på sin Facebookprofil mandag aften. Her skrev sangerinden følgende:

»Al min respekt til David Bowie, hans værk og betydning. Når det er sagt, har de senere dages dækning af kunstneren 'Nr 2 efter Beatles' som det er blevet sagt - fuldt ud demonstreret den hvide, intellektuelle mands totale dominans i vores hjemlige musikkritik.

Tydeligvis har Bowie haft enorm indflydelse hos dette segment. Lad mig gøre opmærksom på at David Bowie ikke figurerer på listen over de 50 bedst sælgende albums i verden - Til sammenligning har den sorte, kvinde Whitney Houston 2 albums på listen, som Micael Jackson iøvrigt topper«.

Opslaget skabte stor debat i kommentarfeltet, hvor flere brugere stod uforstående over for sangerindens kommentar.

De mange kommentarer fra brugere på Facebook, der ikke kunne forstå sangerens opslag, fik Anne Dorte Michelsen til tasterne igen - denne gang for at forklare, hvorfor hun skrev første opslag.

»Der er mange der har reageret på mit indlæg om David Bowie med en hvis bestyrtelse. Og taget ud af sammenhængen, er det måske også svært at forstå, at jeg pludselig kan have noget imod at manden mindes og hyldes. Det har jeg heller ikke. Men et helt liv med og i musikbranchen har vist mig, hvordan den hvide, intellektuelle, mandlige kunstner kanoniseres igen og igen på bekostning af andre, køn, racer og musikalske tilgange.«

»Det kan DB, og hans fans, jo være ligeglade med. Og jeg under dem både deres sorg og deres begejstring fuldt ud. Og understreger iøvrigt igen og igen min store respekt for Bowie, ikke mindst hans ting lavet i samarbejde med Brian Eno (Heroes).«

»Men dagen igennem og dagene forinden, da DB udgav nyt album, har flydt over med en - i mine ører - forherligelse af alt, hvad manden har rørt ved, der ikke levner plads for en mere nuanceret reflektion over hans eftermæle. Jeg kender flere af de stemmer fra årtier, der nu helgenkårer manden, og jeg kender deres stemmer, når de henretter kunstnere, de ikke forstår, og jeg synes de, i deres kølvand, trækker et spor af bedrevidenhed og foragt for det, der ikke reflekterer deres personlige identitet og smag.«

»Og det bryder jeg mig helt enkelt ikke om! Og derfor endte jeg her på planken, hvor jeg må gå linen ud for mit synspunkt. OK. Så må jeg gøre det,« skrev Anne Dorte Michelsen på Facebook.

Nyheden om 69-årige David Bowies død kom frem mandag. Han døde søndag efter at havde kæmpet 'en 18 måneder lang og modig kamp mod kræften', lød det i en pressemeddelelse.

SE BILLEDERNE I FULD STØRRELSE HER