Bent Jensen er kendt som en succesfuld erhvervsmand og Danmarks 9. rigeste mand. Men barndommen på Als var ikke lutter idyl. Det afslører han nu i en større fortælling i Børsen.

Med en formue vurderet til 12,3 milliarder kroner kan Bent Jensen med rette se tilbage på, at han har skabt en kæmpe succes. Men selvom hans firma Linaks produkter er kendt verden over, så er det kun få, der kender historien om manden bag.

I et interview med Børsen giver Bent Jensen nu et indblik i sin barndom og opvækst. Og det var alt andet end lutter idyl, fortæller erhvervsmanden.

Hans far var nemlig ikke helt stabil i den unge Bent Jensens opvækst. Godt nok så han tidligt, at sønnen havde interesser for maskiner og en dag måske kunne overtage familievirksomheden, der dengang hed Chr. Jensen & Søn, efter ham – ligesom han havde overtaget det efter sin far, der havde grundlagt familieimperiet.

Men faderen havde også et meget svingende humør, og ifølge Bent Jensen var han sandsynligvis lidt maniodepressiv.

Faderens humør satte præg på hjemmet, hvor blandt andet flere juleaftener var svære. I mange år holdt hans mor dog styr på hjemmet og sørgede for de trygge rammer for Bent Jensen og hans to søstre.

Men da han var 13 år ramte tragedien. Hans mor døde af livmoderkræft. Og med et blev hans liv forvandlet:

»Det var som om, at mit liv fra den dag af gik over i en sort/hvid film fra det øjeblik af. Vi gik fra at være en kernefamilie, og pludseligt væltede det hele sammen. Det trygge hjem forsvandt. Det blev udslettet. Bum! Det havde altid været min mor, som tog sig af mig. Nu var der ingen at snakke med. Nu måtte jeg klare mig selv. Eller det fandt jeg i hvert fald ud af senere. Min far kunne jo ikke bare overtage det, min mor kunne. Heldigvis boede den ene af mine to søstre stadig i huset og kunne give mig noget af det som min mor havde gjort,« fortæller erhvervsmanden i Børsen, hvor han også tilføjer, at han i begyndelsen blev lidt sur på sin mor over, at hun døde.

Bedre blev det ikke, da faderen kort efter søgte en ’husholderske’. Betegnelsen dækkede nemlig ikke over en ældre, venlig dame, der skulle lave mad, men nærmere over en ny kone til faderen.

Og det var alt for hård kost for en 13-14 årige dreng, da det hele med Bent Jensens ord begyndte 'allerede et halvt år efter' hans mor døde. Flere af de nye kvinder ville have Bent Jensen til at acceptere dem som mor, hvilket han bestemt ikke havde lyst til.

Selvom tabet af moderen fyldte utrolig meget i hans barndom, så tror Bent Jensen også, at det har været medvirkende til hans succes. Havde det ikke været for moderens død, havde han næppe siddet som enejer af Linak, som han har gjort til en kæmpe succes, efter han overtog virksomheden i 1976.

Egentlig var han ikke meget for at overtage virksomheden, der dengang kun havde syv ansatte. Men han lod sig overtage og gav sig selv fem år til at modernisere virksomheden.

Dengang var virksomhedens produkter blevet overhalet af tiden, og produktionsapperatet nedslidt. Og efter kun tre år fik den maskiningeniørudannede Bent Jensen den gode ide, der skulle blive en guldgrube. Han fik idéen til et apparat, som kunne gøre en motors roterende bevægelser til en ligefrem bevægelse.

Det blev siden udviklet til en linær aktuator, som i dag bruges verden over på blandt andet hospitaler, i komfortmøbler, i landbrug og industri.

Privat er Bent Jensen gift med Lene Jensen, og sammen har parret to døtre.

Da Berlingske Business i september udgav årets liste over Danmarks rigeste, var Bent Jensen placeret som nummer ni.

Men selvom Bent Jensen er stenrig, så går han ikke selv så meget op i, hvor stor formuen er:

»…Man kan godt hygge sig lidt over det, men jeg har bare ikke så meget at bruge det til. For mig er det et bevis på, at det, som jeg har gået og lavet, ikke er så ringe endda. Men jeg kan ikke bruge de der mange penge til noget som helst, og jeg agter heller ikke at gøre det,« udtalte han til BT i 2012.