Se videoen foroven.

En ny julereklame fra Elgiganten er blevet spottet af flere udenlandske medier, som hylder reklamen for dens særlige og hjertevarme budskab.

Det drejer sig om reklamen 'Lad gaverne tale - fra far', som Elgiganten selv udsendte på sin Facebook-profil den 8. december, og som også bliver vist på dansk tv.

I reklamen er vi til stede ved en families juleaften, hvor der bliver åbnet julegaver og hygget. Et af familiens medlemmer - en transkønnet teenager - er dog ikke helt tilpas og sidder og kigger ned i jorden, mens hun af og til ser over på sin far.

Faderen selv sidder med en gave i hånden og føler sig heller ikke helt tilpas i situationen. Han rejser sig og afleverer gaven til sit barn, som åbner gaven lidt nervøst, men hurtigt sender et smil i sin faders retning. Gaven indeholder et krøllejern fra Babyliss - og er altså et tegn på, at faderen accepterer sit barns kønsidentitet

Reklamen har ikke fået den helt store opmærksomhed herhjemme, men flere udenlandske medier har fået øjnene op for den danske elektronikvirksomheds julefilm.

Det britiske medie Pink News, der beskriver sig selv som et nyhedssite for LGBT-miljøet, har begejstret omtalt reklamen og skriver blandt andet:

'Der er en ny international deltager i konkurrencen om at blive dette års mest rørende julereklame.'

Også det amerikanske online-medie Hello Giggles, der har mere end 1,7 millioner følgere på Facebook, er man helt pjattet med den danske reklamefilm.

'Hvad vi elsker så meget ved den her reklame, er, hvor ægte den er. Den viser ikke bare, hvor svært det kan være for nogle mennesker i juletiden, men det er også et realistisk portræt af, hvordan familier håndterer overgange i deres liv, hvilke det så end måtte være,' skriver mediet blandt andet og slår samtidig fast, at det muligvis er årets bedste reklame.

Nu hvor vi har set den her reklame, tror vi, vi sandsynligvis har fundet vinderen af dette års mest rørende julereklame'.

I Australien har man bemærket reklamen, hvor tv-stationen SBS beskriver, hvordan reklamen hyldes for at sprede et smukt og godt budskab om, at alle skal accepteres.

Du kan selv se Elgigantens reklamefilm i toppen af artiklen og herunder.