Realitystjernen Irina Olsen - tidligere Babenko - reklamerer for firma, som ifølge vrede kunder er rent svindel.

Realitystjernen Irina Olsen lokkede i sidste uge på sin Instagram-profil og på Snapchat sine unge følgere til at købe en hudcreme på hjemmesiden brymask.com.

‘Giver min hud en grundig rens med denne peel-of maske fra @brymask.com’ skriver hun med et billede, hvor hun har cremen i ansigtet.

Cremen - som hedder Black Mask - kunne ifølge firmaets hjemmeside og Irina Olsens Instagram-profil rekvireres uden yderligere binding til blot 9 kroner.

Men i virkeligheden hæver bagmændene et langt større beløb, så snart, de har fået kundens dankort-nummer.

En af dem, der er blevet snydt af firmaet er 22-årige Denice Kjærgård Schulz.

»Det er bedrageri og svindel. Derfor har jeg også meldt det til politiet. Det er jo ikke fedt, at en kendt person, som er forbillede for så mange, er en del af sådan noget fusk,« siger hun.

Hun købte for et par dage siden to cremer, og tastede sine dankortoplysninger ind i forventning om, at der skulle hæves 18 kroner.

Men da hun ser sit kontoudtog fik hun sig et chok: Der var nemlig hævet 1215 kroner.

»Jeg skrev også på firmaets egen Instragram-profil uden at få svar, og det telefonnummer jeg ringede til var en autoriseret elektriker, som intet kendte til hjemmesiden,« siger Denice Kjærgard Schultz, der heller ikke har modtaget cremen, selvom hun bestilte i fredags.

Mændene bag hjemmesiden er helt usynlige. Virksomheden bag har intet CVR-nummer, og er altså slet ikke registreret. Derudover er det ikke muligt at komme i kontakt med virksomheden.

Dets Instagram-profil er lukket ned, og det telefonnummer, som stod på siden og som Denice Kjærgaard Schultz ringede til, tilhører elektrikeren Magnus Olsen, som BT har talt med og som intet har med sagen at gøre.

»Jeg er blevet kontaktet af 15-20 stykker, som har troet, at de ringede til firmaet bag. De har blandt andet ringet, fordi de har undret sig over, at de ikke har fået noget produkt eller en ordrebekræftelse,« siger Magnus Olsen.

»Det må jo være fup og fidus,” siger han.

Magnus lagde for nogle dage siden også en advarsel op på Facebook.

Desuden kan man se, at hjemmesiden bag er registreret i Panama. Men det er sløret, hvem, der står bag.

BT har været i kontakt Irina Olsen, som henviser til en video, som hun netop har lagt up på det sociale medie Snapchat. Her fortæller hun, at hun havde en god kontakt med firmaet via Instagram, og at hun er blevet hyret til at reklamere for det. Men langsomt gik det op for hende, at noget var galt, fordi der blev sendt beskeder med blandt andet dødstrusler, fortæller hun på videoen.

»Dér gik det op for mig, at der var problemer,« siger hun.

»Jeg har været for naiv. Der var ingen alarmklokker, der ringede hos mig. Jeg fortryder mit  samarbejde med firmaet, og det er ubehageligt, at I er blevet snydt. Jeg burde ikke have gjort det. De har slettet deres Instagram-profil nu, og så er det gået det op for mig, at det er 100 procent scam (snyd og humbug, red.),« siger hun.

»Jeg kan læse, at de fleste af jer har kontaktet politiet. Jeg beklager rigtig, rigtigt meget. Ja, jeg stoler sgu på folk, men jeg lover at tjekke ekstra op på alt fremover,« siger hun på videoen, som er optaget i Bulgarien, hvor hun er på ferie.