Lyt til artiklen

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Odense Rådhus blev nytårsaften angrebet i adskillige minutter med raketter og bomberør. Ruder blev smadret og rådhusuret gik i stykker. Skaderne løber formentlig op i flere tusind kroner.

Det skriver Fyens.dk.

Det fynske medie har også fået fat i en video, der er optaget indefra rådhuset nytårsaften, hvor man kan se det voldsomme bombardement, som rådhuset blev udsat for. Den kan du se nederst i artiklen her.

Og der er åbenbart tale om en gentagelse af noget, der er sket før. Sidste år blev rådhuset i Odense også bombarderet med nytårsskyts.

»Sidste år havde vi en lignende opførsel, hvor nogle gerningsmænd mente, at rådhuset skulle beskydes. Her røg der en raket ind i festsalen, hvor den eksploderede og gav brandskader på parketgulvet. Heldigvis var det ikke et rum med møbler, papirer eller andre letantændelige ting. Hvis raketten havde ramt ved siden af festsalen, kunne der have udviklet sig en helt anden situation,« siger Søren Jessen, der er teknisk servicekoordinator, til mediet.

Bombardementet skal have stået på i et sted mellem 20 og 30 minutter. Og det betyder, at der skal ryddes op og repareres.

Uret, der kan ses fra den side, der vender ud mod Flakhaven, skal nu repareres, da en af viserne er gået i stykker.

Et vidne fortæller om scenerne, der næsten beskrives som et koordineret angreb på rådhuset, til det fynske medie.

Her beskrives det som ren anarki, hvor raketter med vilje blev skudt af sted mod rådhuset. Og vidnet, der ikke står frem med navn, forklarer, at det var respektløst og ude af kontrol. Samtidig beskriver avisen, at der gik en alarm på rådhuset under angrebet, da en rude blev knust ind til rådhusets festsal.

Ifølge Fyens.dk kommer skaderne formentlig til at løbe op i et beløb i omegnen af 20.000 kroner.

I videoen herunder, som Fyens har lagt på deres Youtube-profil, kan man se, hvordan flere personer blandt en større gruppe mennesker affyrer raketter mod rådhusets facade med, hvad der ligner, fuldt overlæg.

Flere af raketterne eksploderer tæt på facaden.

Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.