Den kontroversielle prædikant Moses Hansen har med store armbevægelser talt dundertale mod sexindustrien i flere årtier. Med et 20 kilo tungt trækors på slæb har han advaret mod den syndige verdens mange fristelser - ikke mindst utroskab. Denne gang er han selv faldet i, afslørede han angiveligt grådkvalt på et møde for nylig.

75-årige Moses Hansen er vækkelsesprædikant, barfodsmissionær og kristen samfundsdebattør. Han står bag den kirkelige organisation og refugiet Pottemagerens Hus i Holsted i nærheden af Esbjerg, men er særligt kendt for i 90’erne at gæste diverse sexmesser for at advare mod seksuelle synder.

De seneste 15 år har Moses Hansen desuden flere gange vandret kongeriget tyndt med et 20 kilo tungt og tre meter bredt trækors på hjul. På korsvandringerne fra Grenen til grænsen og fra Blåvand til Christiansø har han – nogle gange alene, andre gange i følgeskab med flere disciple – prædiket omvendelse og kæmpet for at sprede kristendommens budskab.

Hans provokerende facon har ofte tiltrukket mediernes opmærksomhed. Eksempelvis da han i 2002 måtte have massiv politibeskyttelse gennem Nørrebro, hvor han demonstrerede mod islam.

Vækkelsesprædikant Moses Hansen på korstog på Nørrebro i København.
Vækkelsesprædikant Moses Hansen på korstog på Nørrebro i København. Foto: MARIA HEDEGAARD (arkiv).
Vis mere

Efter flere års pause fra landevejene på grund af et skrantende helbred tog han i april måned på endnu et korstog, og ifølge BT’s kilder var det her, han mødte en 40-årig kvinde, som han havde sex med.

Der var i visse kredse begyndt at sive rygter om, at han havde været sin kone Joy Hansen utro. Hun var ikke længere den eneste, han gik i seng med.

Mandag den 17. juli indkaldte Moses Hansen derfor til et møde i Pottemagerens Hus i Holsted, og her kom han med en grådkvalt tilståelse: Ja, han havde været sin kone utro.

Moses Hansen.  
Moses Hansen.   Foto: MOGENS FLINDT (arkiv).
Vis mere

Sidespringet har fået alvorlige konsekvenser for Moses Hansen, der allerede dagen efter blev fyret. Selvom det er Moses Hansen, der har startet og drevet Pottemagerens Hus siden 2009, har bestyrelsen besluttet, at han ikke længere skal have noget med organisationen at gøre. Det fremgår af en officiel meddelelse fra bestyrelsen:

‘Oven på den sidste uges informationer/afsløringer omkring Moses` utugt/utroskab, har vi bedt Moses om at udtræde af bestyrelsen fra dags dato. Endvidere fritstiller vi fremover Moses fra alle aktiviteter på PH.’

Skandalen har rystet folk omkring ham. Blandt andet Georg Berthelsen, der er medlem af bestyrelsen i Pottemagerens Hus. Han er chokeret over hændelsen.

»Vi er meget, meget kede af hele situationen. Da vi fik kendskab til omstændighederne, var vi nødt til at fritstille Moses. Det er meget tragisk for hele familien og alle, der bliver berørt af det, men som leder og prædikant det er en uværdig livsførelse at gå i seng med en anden kvinde,« siger han og tilføjer, at fortæller, at der endnu ikke er truffet beslutninger om driften af Pottemagerens Hus fremover.

Moses Hansen og Joy Hansen mødte hinanden i USA, da de begge var unge. Dengang var Moses Hansen ikke kristen, men rejste rundt som hippie i USA, hvor Joy er fra. Et tilfældigt møde på stranden blev til en nat på et diskotek og efterfølgende til et kortvarigt forhold. Moses Hansen rejste videre til New Zealand, indtil Joy skrev til ham og fortalte, at hun var blevet gravid. Han var i mellemtiden blevet kristen, så parret giftede sig og har været sammen lige siden.

I dag bor de i en villa på Aarø ud for Haderslev og har sammen fem voksne børn. De har været igennem lidt af hvert i løbet af årerne: Hjerteproblemer, blodprop i hjernen og en tragisk trafikulykke, der tog livet af deres søn. Nu også utroskab.