Politiet fandt et stort lager af narko på en adresse i Ikast
Politiet fandt et stort lager af narko på en adresse i Ikast Foto: Martin Sylvest Andersen

Den 15. september 2016 blev 20 kilo amfetamin og et kilo kokain beslaglagt af hollandsk politi. Stofferne var på vej med et fragtfirma til en adresse i Ikast.

Informationen fra det hollandske politi blev hurtigt viderebragt til Dansk Politi.

Og den information skulle vise sig at være væsentlig brugbar.

Dagen efter tog Task Force Vest, der er en afdeling i politiet, i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi nemlig ud til adressen i Ikast og foretog en ransagning. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

På adressen gjorde politiet et kæmpe fund af euforiserende stoffer. Ransagningen viste, at der lå 15 kilo amfetamin, 800 gram kokain, 700 gram MDMA og 900 gram heroin på bopælen. Her boede også en 28-årig mand, som politiet anholdte.

Anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Mette Fladkjær, oplyser til BT, at politiet betragter det som en af de større sager.

»Det er vores opfattelse, at den narkotika, der blev fundet på adressen, også var importeret fra Holland, og at planen var, at det skulle videredistribueres til et større antal personer. Der er tale om så store mængder narkotika, at strafferammen er op til 16 års fængsel,« siger hun.

AUSTRALIA DRUGS RECORD ICE SEIZURE

Politiet har nu rejst tiltale mod den 28-årige mand. Han er anklaget for at have overtrådt straffelovens paragraf 191, som er en lovovertrædelse om distribution af euforiserende stoffer. Og paragraffen kan altså give helt op til 16 år bag tremmer. Han er både tiltalt for forholdet i Holland – ’for forsøg af indførsel af narkotika’ – og for forholdet i Ikast.

Den 28-årige mand har siddet varetægtsfængslet siden den 16. september 2016. Sagen kommer for retten i Herning den 17. maj.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.