Den Hamas-kontrollerede TV-station Al-Aqsa TV er ved at få en fod indenfor i Københavns nye moské. Hvad sagde jeg, siger forarget politiker i Københavns Borgerrepræsentation.

Mediecenteret i Københavns nye moské har sagt ja til at producere indslag for den Hamas-kontrollerede TV-station Al-Aqsa TV, oplyser en talsmand fra Dansk Islamisk Råd, der er en organisation på godt 25.000 medlemmer og står bag opførslen af moskéen.

»Vi vil samarbejde med nogle eksterne aktører - Al Jazeera, Al-Aqsa og Huda TV. Når vi modtager opgaverne, læser vi nøje, hvad de går ud på, og træffer så en beslutning om, hvorvidt det er noget, vi vil dække. Det vil først og fremmest dreje sig om reportager,« siger rådets talsmand, Mohamed al Maimouni.

»Vi får en streaming server, og det er primært til Al Jazeera - ikke til Al-Aqsa. Udsendelserne bliver ikke brugt i Danmark. Vi sender dem videre til dem,« uddyber talsmanden fra Dansk Islamisk Råd.

Spørgsmål: Hvad betyder det helt konkret for jeres samarbejde med Al-Aqsa TV, at Hamas er på EUs terrorliste?

»Det afgørende her er, at hvis vi kan se, at det er en opgave, der har noget med Hamas eller en anden terrororganisation at gøre, jamen så siger vi selvfølgelig nej tak. Det er en ren professionel relation, vi har til Al-Aqsa TV, der handler om at lave noget mediearbejde for dem.«

Moskéen på Rovsinggsgade i det københavnske nordvestkvarter er Danmarks største og blev bygget takket være en donation på 150 millioner fra den tidligere emir i Qatar Hamad bin Khalifa al-Thani.

I Københavns Borgerrepræsentation er Socialdemokraternes Lars Aslan Rasmussen (S) stærkt kritisk overfor nyheden om, at det er lykkedes Al-Aqsa TV at få en fod indenfor i moskéen.

»For få uger siden sagde Dansk Islamisk Råd, at der ikke ville være en forbindelse (til Qatar, red.), og nu kan vi se, at det er en løgn,« siger han til avisen The Copenhagen Post og tilføjer:

»Moskéen er en gave fra Qatar, men den er ikke gratis. Jeg har altid sagt, at de vil have noget i retur, og dette viser, at kommer med krav for deres penge.«

Lars Aslan Rasmussen oplyser torsdag aften til Berlingske Nyhedsbureau, at Københavns Borgerrepræsentation vil tage emnet op på et møde i næste uge.