Ejendomsmilliardæren og Imerco-ejer Mikael Goldschmidt trækker sig som adm. direktør for koncernen M. Goldschmidt Holding.

Den københavnske ejendomsinvestor Mikael Goldschmidt trækker sig som adm. direktør for M. Goldschmidt Holding, meddeler han tirsdag morgen.

Det skriver business.dk.

»Jeg har i 37 år ledet koncernen og er meget stolt af, at det er lykkedes at opbygge en stor og velfungerende koncernen med hovedvægt på investeringer i fast ejendom og virksomheder med i dag 1.350 medarbejdere. Jeg finder nu tiden rette til at påbegynde et velplanlagt og velovervejet generationsskifte med respekt for mit stærke ønske om fortsat involvering i koncernens købmandsmæssige forhold,« siger Mikael Goldschmidt og fortsætter:

»Tiden er nu inde til at overgå til en normal styreform, som vi ser i andre koncerner, og som fremtidssikrer min koncern, og denne proces påbegyndes nu.«

Mikael Goldschmidt påtager sig i stedet rollen som koncerndirektør med ansvar for de kommercielle aktiviteter. Samtidig udtræder han og 69-årige Jørgen Toftegaard som bestyrelsesmedlemmer i koncernens selskaber, mens advokat Niels Heering indtræder som ny bestyrelsesformand for koncernen.

»Det er med stor glæde, men også ydmyghed, at jeg tager over som bestyrelsesformand i M. Goldschmidt Holding-koncernen. Mikael har opbygget en flot virksomhed, som jeg ser frem til at være med til at videreudvikle,« siger Niels Heering.

M. Goldschmidt-koncernens hovedaktivitet består af investeringer i fast ejendom, værdipapirer og virksomheder. Koncernens egenkapital andrager 2,3 mia. kroner.

50 rigeste milliadærer