Når man overhaler politiet med 212 kilometer i timen på den jyske motorvej E45, hvor man kun må køre 130 kilometer i timen, så koster det både en bøde og en frakendelse af kørekortet.

Det ved Danmarks næstrigeste mand, Anders Holch Povlsen, nu, efter ovenstående episode fandt sted tilbage i juli måned 2015, og han siden har måttet forklare, hvorfor han har mistet sit kørekort.

»Folk spørger mig tit, om det ikke irriterer mig, at jeg har mistet mit kørekort, men alle er lige for loven, og jeg savner det egentlig ikke. Jeg bruger min tid i bilen til at snakke med folk over telefonen og få fulgt op på nogle e-mail. Det fungerer.« fortæller Anders Holch Povlsen til Børsen.

Det var BT, der tilbage i marts sidste år afslørede, at rigmanden var blevet taget i at køre for stærkt. Ifølge BT's oplysninger skete hændelsen den 6. juli 2015, hvor Anders Holch Povlsen satte sig ind i sin luksusbil - en Tesla model S - og drønede af sted på E45 i nordlig retning. Måske var han på vej fra et besøg hos sin far, Troels Holch Povlsen, der bor på Gyllingnæs Gods ved Odder, til sit eget hjem, herregården Constantinsborg, der ligger ved Aarhus.

Uanset ærinde kørte milliardæren, der er kendt for at være særdeles bil- og fartglad, og som blandt andet er sponsor for Formel 1-stjernen Kevin Magnussen, ikke bare stærkt, men sindssygt stærkt på motorvejen ved Hedensted den aften ved 20-tiden.

Milliardæren blev snuppet i at køre hele 212 km/ t på en strækning, hvor man kun må køre 130 km/t. Det er en fartoverskridelse på mere end 60 procent.

Og det var ikke bare et kort øjeblik, at Anders Holch Povlsen kørte så stærk. Ifølge politiet blev hans fart målt over en strækning på 2.512 meter, hvor gennemsnitsfarten altså blev målt til 212 km/t.

Foruden Bestseller ejer Anders Holch Povlsen også andele i onlinetøjbutikkerne Asos, Zalando og Stylepit, ligesom han også har store aktieposter i nemlig.com, Whiteaway samt butikskæden Normal.

Hans formue blev sidste år vurderet til 39 milliarder kroner af Berlingske.