En dansker skal være blevet indlagt efter en skiulykke, hvor han blev begravet i en lavine. Billedet er er taget ved en anden begivenhed.
En dansker skal være blevet indlagt efter en skiulykke, hvor han blev begravet i en lavine. Billedet er er taget ved en anden begivenhed. Foto: GREGORY YETCHMENIZA/LE DAUPHINE

En dansker blev mandag indlagt på det franske hospital i Saint-Jean-de-Maurienne efter på mirakuløs at have overlevet et lavineskred.

Lavineulykken skulle have fundet sted mandag kl. 16:30 ved Andagne-bjerget tæt på Bonneval-sur-Arc i det sydøstlige Frankring.

Det skriver avisen Le Dauphine.

En dansk mand på 31 år var en del af en mindre gruppe bestående af tre andre personer og en guide, der alle kørte offpiste, da lavinen fandt sted.

Som den eneste person i selskabet, blev han begravet i lavinen, der ifølge den franske avis var omkring 150 meter bred og rejste cirka 200 meter ned ad bjergsiden.

Ved du noget om sagen eller har du billeder? Så skriv til os på 1929@bt.dk

Takket være sin ARVA, som er et apparet, der udsender radiobølger, beregnet til at finde mennesker begravet i laviner, var redderne i stand til at finde ham.

Manden endte med at ligge under 120 centimeter sne med hovedet ned ad, skriver France 3.

En skipatrulje og reddere var hurtigt fremme på stedet og var allerede i gang med at grave ham fri, da en helikopter ankom til stedet.

Han har dog været intet mindre end usandsynligt heldig, skriver det franske lokalmedie.

Ved du noget om sagen eller har du billeder? Så skriv til os på 1929@bt.dk

Lavineofferet skulle nemlig have nået at ligge under snedækket i cirka 20 minutter, førend han igen var fri. Han var netop kommet til bevidsthed igen, men stadig stærkt nedkølet til en kropstemperatur på blot 31 grader, da en helikopter fløj ham til et hospital i byen Saint-Jean-de-Maurienne.

Det er angiveligt på et hospital i byen Sain-Jean-de-Maurienne cirka 170 km fra Lyon, at en dansker i trediverne ligger indlagt efter at være involveret i en lavineulykke.

BT følger sagen...

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.