Ambassadør bekræfter, at en dansk statsborger er blevet dræbt i Filippinerne. Ifølge lokale medier er manden blevet skudt i sit hjem

En dansk mand er fredag blevet dræbt på Filippinerne. Til lokale medier i den sydlige provins Agusan del Sur oplyser politiet, at den 53-årige mand blev skudt og dræbt af ukendte gerningsmænd i sit hjem, mens hans filippinske kæreste blev såret.

Ambassadør Nicolai Ruge fra den danske ambassade i Malaysia bekræfter over for Berlingske Nyhedsbureau, at den danske mand er blevet dræbt.

- Mandens danske pårørende er orienteret, og vores konsulat i Manila er i kontakt med de lokale myndigheder, siger ambassadøren, der ikke ønsker at komme nærmere ind på omstændighederne i forbindelse med drabet.

Ifølge politiets indledende undersøgelser var parret i gang med at vaske tøj og befandt sig uden for køkkenet, da gerningsmændene brød ind i deres hjem og skød dem, oplyser avisen Sun Star. Begge blev hastet til Bunawan District Hospital af naboer, men danskeren blev erklæret død ved ankomsten. Kæresten er blevet overført til Davao Regional Hospital i Davao City for at modtage yderligere behandling.

Politiet har fundet flere tomme patroner fra en kaliber .45 pistol på gerningsstedet.

Motivet kendes endnu ikke, men myndighederne er i færd med efterforskningen for at identificere og fange gerningsmændene, der flygtede fra stedet umiddelbart efter angrebet.

VED DU NOGET OM SAGEN? SÅ TIP BT PÅ 1929@BT.DK.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.