Søværnet har været i aktion ud for Oman, hvor et dansk handelsskib fra rederiet Torm slog alarm. Her ses fregatten F 361 Iver Huitfeldt.
Søværnet har været i aktion ud for Oman, hvor et dansk handelsskib fra rederiet Torm slog alarm. Her ses fregatten F 361 Iver Huitfeldt. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Både den danske, omanske og pakistanske flåde kom til undsætning, da et handelsskib fra det danske rederi Torm lørdag slog piratalarm i Omanbugten. Det skriver b.dk.

Omkring klokken 17 lørdag modtog Søværnets Operative Kommando (SOK) alarmen fra skibet Torm Kristina, og da hverken rederiet eller myndighederne kunne få kontakt til besætningen, valgte chefen for NATOs antipirateri operation at indsætte krigsskibet Iver Huitfeldt, som lå i havn i Omans hovedstad Muscat.

Det oplyser SOK.

Da Iver Huitfeldt nåede frem til Torm Kristina var både et omansk og et pakistansk krigsskib ankommet og en britisk helikopter havde overfløjet skibet.

En indsatsstyrke fra Iver Huitfeldt gik om bord for at undersøge, om der var pirater på skibet, og kort før klokken 3 natten til søndag stod det klart, at skibet var sikkert. Indsatsstyrken kunne dog konstatere, at Torm Kristina formentlig havde været under angreb, da pigtrådsafspærringerne langs rælingen var klippet over. Desuden kunne besætningen fortælle, at de havde oplevet tegn på, at der havde været pirater om bord – men væk var de igen.

Hele besætningen er i god behold, oplyser Torm.

Kommandørkaptajn Kristian Haumann fra Iver Huitfeldt roser Torm Kristinas besætning for at have reageret korrekt:

- Det er utroligt berigende, at det hele virker, Torm Kristina fulgte de anbefalinger, der er på området, det gav os og andre enheder tid til at komme på plads og gribe ind. Min besætning er top motiveret og omstillede sig hurtigt fra et ophold i havn og direkte til at kunne indsættes. Jeg er stolt over min besætning og glad for at vi kunne gøre en forskel, siger Kristian Haumann i en pressemeddelelse fra SOK.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.