Med flybilletter til London for den nette sum af bare 49 kroner måtte Airnavias billetsystem bukke under, da flyselskabet gik i luften i november måned - men nu aflyses alle turene.

Det var et åbningstilbud af de helt store da Airnavia tilbød rejselystne nordjyder 1.000 flybilletter fra Aalborg Lufthavn til London for 49 kroner, og hertil må man blot konstatere, at det gamle mundheld, »hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det nok også,« må være passende her.

For nu har flyselskabet nemlig annulleret alle 1.000 billetter, og kunderne er nu tvunget til at finde langt dyrere flybilletter, hvis de stadig ønsker en tur til London.

Fly

»Vi er rigtig glade for, at du har valgt at købe din flybillet hos Airnavia og har vist os tillid ved at handle med os som et nystartet flyselskab,« lyder indledningen på den besked, som flyselskabet har sendt ud til deres kunder ifølge TV2 Nord.

»Det er derfor med stor beklagelse, at vi grundet for lav belægning ser os nødsaget til at aflyse følgende flyvninger mellem Aalborg Lufthavn og London Stansted Airport.«

Kunderne raser

Aflysningerne har fået Airnavias kunder til at reagere krafigt på flyselskabets hjemmeside.

»DÅRLIG STILL OG DÅRLIG SERVICE!!! Så vil jeg i fremtiden hellere sende mine penge til Ryanair eller Norwegian!! Håber/Tror ikke de overlever dette,« skriver brugeren Alan.

Andre er utilfredse med, at de nu er nødsaget til at købe flybilletter, der koster tæt på 2000 kroner, hvis de vil en tur til London.

File photo of Norwegian Air's Boeing 737-800 aircraft preparing

»Har lige fået aflyste rejsen som vi købte for 49kr.... Får 49kr tilbage.... har lige kigget på Norwegian samme dag det koster bare 1.760kr per person.... hvad er det at gøre,« spørger Christine.

For lav efterspørgsel

Ifølge Airnavias direktør, Mathias Madsen, er aflysningerne en direkte konsekvens af en lav efterspørgsel på billetterne til London.

»Vi gik i luften i november måned, men vi har desværre ikke mærket den samme efterspørgsel, som da vi satte de her billetter til salg. Derfor har vi taget konsekvensen af det i god tid og aflyst alle flybilletterne,« fortæller han til BT.

Han slår dog fast, at alle de skuffede kunder kan se frem til at få deres penge refunderet inden for et par dage, forlyder det.

Håndbabage

»Gæsterne, der har købt billetter, får deres penge tilbage i dag eller i morgen, og så har de mulighed for at finde alternative ruter,« fortæller Mathias Madsen, der samtidig fremhæver, at der ingen problemer skulle være med Airnavias øvrige ruter.

Airnavia har siden opstarten i november været i særdeles modvind, da det kom frem, at det billige London-tilbud blev markedsført uden lufthavnsudgifter, hvilket er ulovligt, da flyselskaber kun må markedsføre totalprisen.

Herefter måtte flyselskabet selv til lommerne og måtte betale for fejlen. Prisen løb angiveligt op i 100.000 kroner.

Og nu har miseren altså udviklet sig til det værre, eftersom flyselskabet har annulleret de billige billetter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.