Et dansk firma beskrives af politiet som »en af de store aktører på det illegale marked i Nordeuropa«.

1.600 ampuller med væksthormon til en værdi af en halv million kroner på det sorte marked. Det fik den danske medicinalvirksomhed Alpha-Pharma Healthcare med hovedsæde i den indiske millionby Mumbai beslaglagt i oktober.

Men firmaet har ifølge Politiken været i politiets søgelys siden februar 2010, hvor man fandt piller og ampuller fra Alpha-Pharma Healthcare under ransagningen af en bodybuilders hjem.

- Vi kender til firmaer i både Kina og Indien, der producerer doping og sender det til Danmark. Dem efterforsker vi, siger Michael Ask, leder af Rigspolitiets nationale efterforskningscenter (NEC), til Politiken.

Skat har også mistanke til virksomheden, der er drevet af danskeren Jacob Sporon-Fiedler.

Tovholder i Skats dopingindsats, Axel Grønkjær, fortalte på en dopingkonference sidste år, at tolderne havde beslaglagt store partier af firmaets produkter, og at »oplysningerne fra Anti Doping Danmark og norsk og svensk told indikerer, at det er danskere, der står bag Alpha-Pharma.

Jacob Sporon-Fiedler afviser, at Alpha-Pharma Healthcare har noget med doping at gøre.

- Jeg har ikke kendskab til det, du refererer til, men hvis det er sådan, at vores produkter bliver misbrugt, så er jeg ked af det. Det tager jeg selvfølgelig afstand fra, siger han til Politiken.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.