En faretruende dansk Facebook-besked bliver delt igen og igen på forskellige personers profiler.

Her har mange danske brugere i en statusopdatering skrevet en ildevarslende besked om, at næsten alle Facebook-konti er blevet hacket. Samtidig opfordres der til, at man deler beskeden på sin egen Facebook-væg.

Beskeden er skrevet på dårligt dansk og kan ses herunder i en kort version. Længere nede kan man se hele versionen:

'Næsten alle Facebook-konti er blevet eller bliver hacket lige nu. Profilbilledet og dit navn vil blive brugt til at åbne en ny FB-konto. Så forsøger de at overtale dine venner til at vedhæfte dig som ven ... Og voila - de forsøger at ødelægge dit liv!,' begynder beskeden, som du kan se herunder:

Flere anti-virus-sider på Facebook som 'Undgå virus og spam' har gjort opmærksom på beskeden. Samtidig opfordrer de til, at man ikke deler den.

'Det er "nu er syge hackere på FB" bare i en ny version! ´Lad nu være med at dele sådan nogle kædebreve- i irriterer jeres venner mere end I hjælper! Træd varsomt derude. -Tom,' skriver gruppen på sin Facebook-side.

I 2016 hærgede en lignende kædebesked på de engelske Facebook-konti. Her skrev flere medier om advarslen, der var skrevet på engelsk.

I både den nye og gamle tekst bliver der advaret om 'Facebook-kloning', som er, når bagmænd får adgang til ens profil og bruger ens billeder til at oprette en ny profil i dit navn.

Der er ikke noget farligt ved at dele selve kædebeskeden, udover at det skaber en unødig frygt på internettet, skrev Daily Express i 2016.

Hvis man opdager, at ens billede bliver brugt på en falsk profil, skal man følgende:

  • Gå til den falske profil
  • Tryk på profibilledet og vælg anmeld
  • Følg Facebooks guide

Facebook meldte ud i 2016, at beskeden ikke var fra dem.