Der findes mange måder at skilte med sin politiske overbevisning: På sociale medier, i sit tøjvalg, med kilstermærker på bilen. Nu kan man også gøre det gennem sit ølvalg.

I udvalgte Coop-butikker, blandt andet Super Brugsen på Matthæusgade på Vesterbro, kan man nemlig købe øl, der tager direkte og skarp afstand fra den amerikanske præsident, Donald Trump.

LÆS OGSÅ: Du har skænket øl forkert hele livet - sådan undgår du for mange bøvser og alkoprutter

Øllen hedder 'TRUMP IT! Lager Against Torture' og er lavet af Nørrebro Bryghus i samarbejde med DIGNITY (Dansk Institut mod Tortur, red.), som kæmper for en verden fri for tortur og giver torturofre den nødvendige rehabilitering.

'I Dignity finder vi Trumps begejstring for tortur forkastelig. Tortur er totalt uacceptabelt. Altid. I hele verden. Når du køber denne økologiske lager, støtter du vores arbejde. Tak!', står der på mærkatet, som er påklistret på bagsiden af den politiske øl.

Er du fan af traditionel, mørkgylden, pilsner men knap så stor fan af Donald Trump, kan det være, at du skal give 'TRUMP IT! Lager Against Torture' et skud næste gang, du trænger til en god øl-brandert.

LÆS OGSÅ: Et år med Trump - se hans vildeste tweets her

Men hvis øllen sælges i Super Brugsen, som hører under detailvirksomheden Coop, betyder det så, at de er modstandere af den amerikanske præsident?

Spørger man Jens Juul Nielsen, informationsdirektør hos Coop, er svaret nej.

Han oplyser nemlig til BT og Metroxpress at man ikke tager stilling til, hvorvidt Donald Trump er en god eller dårlig præsident, men at de har valgt at sælge øllen i enkelte udvalgte butikker, fordi det er en god øl, og fordi de ønsker at støtte Dignitys vigtige arbejde.

Han oplyser deuden, at salget af øllet pænt, men at det ikke er en storsælger.

Se billeder af øllen her:

Foto: David Andersen
Vis mere
Foto: David Andersen
Vis mere
Foto: David Andersen
Vis mere