Supermarkeder i Farum har længe døjet med et stort problem.

Indkøbsvogne har nemlig tendens til at forsvinde fra Kvickly og andre butikker på Farum Bytorv.

Det skriver TV 2 Lorry.

Det viser sig at være kunderne, der triller vognene hjem med indkøbte varer.

Og det er ikke kun et par stykker, men flere hundrede vogne, der forsvinder. Det fortæller Kvickly, som er et af de ramte supermarkeder:

»Problemet er, at vognene aldrig rigtigt kommer igen. Vi plejer at kigge efter dem rundt omkring - og når vi henter, så er det mellem 200 og 300 ad gangen,« fortæller varehuschef Danny Barbu fra Kvickly på Farum Bytorv.

Det løber op i mange hundrede tusinde kroner, som kunder render afsted med. En almindelig indkøbsvogn koster nemlig cirka 1.000 kr.

Derfor har Kvickly indgået en aftale med viceværterne i boligområdet Farum Midtpunkt, som viser sig at være Bermuda-trekanten for indkøbsvognene. Viceværterne indsamler vognene og afleverer dem hos Kvickly. De mange forsvundne indkøbsvognene bliver dog ikke kun brugt til at transportere kundernes indkøbsvarer hjem. De bliver også brugt som flyttevogne.

Centerchef på Farum Bytorv, Kenneth Barenholdt, fortæller til TV2 Lorry, hvordan indkøbsvognene ofte bliver brugt til at transportere affald eller som flyttevogn mellem to lejligheder i beboelsesområdet.

Velfungerende indkøbsvogne fra bytorvet er endda i så høj kurs, at de i nogle tilfælde bliver gemt væk i lejlighederne, tilføjer han.