En 60-årig dansk buschauffør blev søndag 23. april stoppet af tysk politi i et rutinetjek på vej tilbage fra den tyske by Lübeck til Herning. Chaufføren, der havde 36 passagerer i bussen, blev testet for om vedkommende havde indtaget alkohol. Og her viste det sig, at chaufføren havde en promille på 1,75 - langt over den tilladte grænse.

Det bekræfter tysk politi overfor BT.

Bussen, som er en turistbus, var på vej til Herning, efter den havde været en tur i Lübeck. Politiet stoppede bussen lidt nord for Lübeck og blev opmærksomme på, at der var en lugt af alkohol fra chaufføren, og derfor bad de om at få taget en test med et alkometer, hvilket chaufføren gik med til.

Her viste det sig, at chaufførens promille lå på 1,75.

Det betød, at den 60-årige chauffør ikke måtte køre bussen videre, og en af de 36 passagerer i bussen måtte overtage og føre bussen til en nærliggende rasteplads.

Bussen blev stoppet omkring klokken 15.15 om søndagen. Efterfølgende blev chaufførens kørekort inddraget af tysk politi. Chaufføren fik også taget en blodprøve af politiet. Den 60-årige chauffør kan nu se frem til en sag om spritkørsel, oplyser politiet i Bad Segeberg.

Efterfølgende måtte en chauffør fra Danmark hentes til Tyskland, før bussen kunne returnere til Herning, hvor den oprindeligt kom fra.

I en mail til BT beskriver pressemedarbejder Silke Westphal fra Bad Segeberg Politi episoden:

'En frivillig alkometertest viste en promille på 1,75. Der var 36 passagerer i bussen. Og der måtte hentes en anden chauffør fra Danmark.'

Tysk politi ønsker ikke at oplyse, hvilket busselskab, der er tale om - det skyldes det, de kalder 'databeskyttelse'.

Den danske chauffør blev stoppet ikke langt fra Lübeck med en promille på 1,75.
Den danske chauffør blev stoppet ikke langt fra Lübeck med en promille på 1,75.
Vis mere