Arkivfoto. Parret havde blandet andet lagt billeder ud af deres ferier i Lalandia.
Arkivfoto. Parret havde blandet andet lagt billeder ud af deres ferier i Lalandia. Foto: STEEN JACOBSEN

En 35-årig mand fra Næstved er blevet idømt ni måneders betinget fængsel, efter han og hans kone er blevet kendt skyldige i sociale bedrageri.

Det skriver Sjællandske Medier.

Og mens manden som udgangspunkt slipper for at blive sat bag lås og slå, så skal hans et år yngre kone derimod ind og ruske tremmer i tre måneder, da hun tidligere er blevet dømt efter præcis samme paragraf i straffeloven.

DR-kritik

Bedraget startede i 2013, da parret meddelte Næstved kommune, at de var blevet separeret, og at manden derfor var fraflyttet parrets hjem i det sydlige Næstved. Men i februar 2015 fik kommunen et anonymt tip, der gik på, at parret fortsat boede sammen.

Ved Retten i Næstved kom det blandt andet frem, at parret havde lagt adskillige billeder op på Facebook af dem selv og deres børn fra charterferier og ture til både Legoland og Lalandia.

Højesteret - 20161213124714146

Ifølge Sjællandske Medier lykkedes det parret at bedrage sig til ikke mindre end 700.000 kroner i form af kontanthjælp, dagpenge, boligstøtte og en gratis friplads i en institution til deres barn.

Begge nægtede sig dog skyldige i retten og fastholdt, at manden havde boet et andet sted. De har nu valgt at gøre brug af deres 14 dages betænkningstid, hvor de skal tage stilling til, om de vil anke sagen.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.