Lyt til artiklen

Ledelsen på den danske politiskole vil ikke have, at danske betjente vifter med Dannebrog.

 To gange har elever i en klasse på politiskolen i Brøndby ved København forsøgt at pryde deres klasseværelse med det danske flag. To gange er det blevet fjernet.

- Vi havde et dannebrogsflag hængende i klasseværelset. Men vi fik imidlertid stjålet flaget, som for en uge siden pludselig forsvandt. Vi overvejede at anmelde det, men i stedet blev der hængt et nyt flag op, siger en af eleverne, der har henvendt sig anonymt til B.T. på vegne af klassen.

Det andet flag, der blev hængt op, blev ifølge eleverne fjernet i fredags. Denne gang var der en skriftlig besked på tavlen om, at det kunne afhentes på afsnitslederens kontor, fortæller politi-eleverne til B.T.

Efterfølgende havde de en samtale, hvor eleverne understregede, at flaget 'IKKE var et forsøg på at signalere eller antyde nogen bestemt politisk orientering', som de selv siger.

Stolte over flaget


- I klassen var vi blevet enige om, at der manglede et flot dannebrogsflag. Ligesom vore udenlandske politikollegaer i andre EU-lande også har deres flag hængende og er stolte af det, siger eleverne i deres henvendelse til B.T.

Ifølge politieleverne vil skolens ledelse ikke tale direkte med dem om fjernelsen, men har blot i en mail til klasselæreren skrevet, at: 'man vil ikke have Dannebrog eller andre nationale symboler hængende, idet det kan misforstås'.

Det har gjort eleverne godt gale i skralden:

- Det betyder jo, at Dannebrog er blevet et forbudt symbol på landets politiskole, siger eleverne, der mener, at angsten for at 'støde visse mennesker har taget overhånd':

- Forbuddet er helt misforstået. Man må kunne se den essentielle betydning af, at alle borgere i Danmark kan relatere til vores flag og måske ligefrem være stolte af det, hvad enten man er etnisk dansk eller dansk med udenlandsk baggrund, siger politieleverne til B.T.

Den daglige leder af politiskolen, Michael Flemming Rasmussen, bekræfter over for B.T., at flaget er blevet fjernet af ledelsen.

- Som jeg har forstået det, hang flaget i vinduet, og virkede nærmest som gardin. Vi bruger ofte Dannebrog her på skolen ved ceremonier og andre lejligheder, men ikke på den måde, siger han til B.T.

Opfordrer til dialog


Men eleverne siger, at de har fået en mail, hvor der står, at brugen af Dannebrog kan misforstås. Hvad betyder det?

- Vi har en klar standard for, hvordan vi bruger flaget, men da jeg først lige har hørt om det, kan jeg ikke svare dig præcis på, hvad det betyder. Det skal undersøges nærmere. Og selvfølgelig vil vi godt vil have en dialog om brugen af Dannebrog. Det vil jeg følge op på hurtigst muligt, siger skolens leder, politiinspektør Michael Flemming Rasmussen.