De seneste dage har de danske medier beskrevet flere superstudenter, der har scoret det ene 12-tal efter det andet.

Sådan én er Daniel Alexander Brems fra 3.y på Øregård Gymnasium også. Han har hevet 12-tallet hjem i hvert eneste fag, han har haft på skolen. Men derudover har han også gjort sig en anden utrolig bedrift, som kun de allerfærreste elever med hang til sjov, søvn og socialliv kan bryste sig af.

Han har nemlig ikke haft én eneste fraværsdag i løbet af sine tre år på gymnasiet i Hellerup. Ikke én sygedag. Ikke én dag med for voldsomme tømmermænd. Ikke én dag, hvor det var sjovere at tage en time mere på øjet efter en lang nat med afleveringer. Afleveringer som han i øvrigt heller aldrig har hverken glemt, droppet eller indsendt for sent.

»Jeg har da siddet nogle fredage med lidt tømmermænd, men ikke noget der har betydet, at jeg måtte tage fri,« fortæller Daniel Alexander Brems smilende til BT.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den høje faglige fokus og dedikation har nemlig ikke betydet, at den nyudklækkede student har siddet på sit kammer og studeret, mens klassekammeraterne har festet hver weekend, og da BT fanger ham på en telefon, er han netop i gang med at male de bannere, der skal pryde studentervognen, når han inden længe skal køre de københavnske gader tynde og feste med resten af 3.y på Naturvidenskabslinjen på Øregård Gymnasium.

Derudover har han også brugt sine faglige og sociale evner, når han har undervist sine medstuderende i fysik og matematik i skolens lektiecafé.

Kampen om det nærmest umulige runde 0 i fraværsstatistikken begyndte, da Daniel Alexander Brems blev bekendt med en fond, der tidligere havde belønnet særligt flittige elever med legater og præmier som f.eks. iPads. Det gav ham blod på tanden til at møde op til hver eneste time.

Men da han efter et halvt år fandt ud af, at ordningen var blevet afskaffet, gav han ikke op.

»Det havde været en personlig udfordring for mig, men samtidig tænkte jeg, at det var god stil at blive ved. Jeg har jo nydt at gå i gymnasiet og havde ikke lyst til at gå glip af noget af det, der skete i klassen. Og så har jeg nok også været heldig, at jeg ikke har oplevet alvorlig sygdom i familien eller selv været så syg, at jeg ikke kunne tage i skole,« siger Daniel Alexander Brems.

Huen gav hans mor ham på onsdag kl. 15.30 efter en eksamen i oldtidskundskab, hvor han inkasserede sit sidste 12-tal. Nr. 31 i en række af lutter 12-taller på eksamensbeviset.

Artiklen fortsætter under billedet.

Daniel Alexander Brems med rektor på Øregård Gymnasium, Pia Nyring.
Daniel Alexander Brems med rektor på Øregård Gymnasium, Pia Nyring. Foto: Christian Lykking
Vis mere

Det meste er faldet ham forholdsvis nemt. Men fagene, der ikke er naturvidenskabelige, har krævet en ekstra indsats.

»Religion interesserer mig ikke så voldsomt meget, og skriftlig dansk har også været lidt sværere, men jeg bryder mig ikke om at sidde i en undervisningssituation, hvor jeg ikke kan følge med eller forstå, hvad det handler om, så jeg vil hellere bruge lidt tid på lektierne, så jeg får det hele med,« siger Daniel Alexander Brems, der samtidig afslører sin personlige hemmelighed bag den flotte bedrift:

»Jeg sørger for først at lave de ting, jeg har sværest ved, og så tager jeg de ting, jeg har styr på, til sidst,« siger han.

Han gider nemlig ikke bruge tid på de nemme opgaver, så hvis han kun har begrænset tid til lektierne, nøjes han med dét, der giver ham en udfordring.

Når de glade studenterdage slutter, tager Daniel Alexander Brems sig en velfortjent pause på et halvt års tid, hvor han vil sejle til Færøerne og Island med sin far og formentlig rejse til Amsterdam eller rundt i Europa med sine venner.

Derefter søger han ind på medicinstudiet på Københavns Universitet.

Han har ingen plan B. Men det behøver man næsten heller ikke at have, når man har 31 12-taller og et snit på 12,4, som kan ganges op til 13,4, hvis han påbegynder en videregående uddannelse inden for to år.