Foto: Henning Bagger

Henrik Carl Joachim Alain. Sådan lød navnet, da Prinsesse Marie og Prins Joachims første barn i dag blev døbt i Møgeltønder Kirke.

Lilleprinsen deler nu både navn med sin far, sin farfar (Prins Henrik) og sin morfar, Alain Cavallier. Den lille prins sov trygt i sin mors favn i starten af dåben, lige indtil biskop Erik Norman Svendsen indledte selve dåbshandlingen. Da vågnede den lille med et sæt, og stirrede forskrækket op på biskoppen.

Biskoppen påpegede i sin dåbstale inden dåbshandlingen, at det er svært for de kongelige børn at gå i fred for offentligheden.

-  Det er ikke nogen let opgave for kongehusets forældrepar at lære jeres børn at omgås så megen offentlighed, som kongehuset i dag er genstand for. Selv når de leger og tror sig usete, skal der nok være en årvågen fotograf, der fanger dem i sin telelinse, lød det blandt andet i talen.

Over 140 af Prins Joachim og Maries familie og venner var med til dåben af lilleprinsen i Møgeltønder Kirke, der startede kl. 17.30.

Kronpinsesse Mary stod fadder til den lille prins, sammen to af Marie Cavalliers brødre, Benjamin Grandet, og Charles Cavallier. Benjamin Grandet måtte til Maries store sorg melde afbud til Joachim og Maries bryllup i maj sidste år, da hans 9-årige datter, Maries niece, blev syg. Men nu gør Benjamin Grandet det godt igen ved at stå fadder for lilleprinsen.

De øvrige faddere er Charles Cavallier samt Britt Davidsen Siesbye og Christian Scherfig, de to sidste tilhører den nære vennekreds omkring Frederik og Joachim.

Lilleprinsen dåbskjole var lavet i cremefarvet jacqaurdvævet schweizerbomuld, syet i empiresnit med drengekrave.

Dåbskjolen er syet med biselæg på overdelen, nederst på ærmerne og på skørtet. I ryggen er kjolen forsynet med knapper. Dåbskjolen er designet af Henrik Hviid, H. H. Design.

På plads i kirken var selvfølgelig udover Mary, lilleprinsens onkel kronprins Frederik, bedsteforældrene dronning Margrethe og prins Henrik, Alain Cavallier og Francoise Grassiot, der er gift for anden gang med Christian Grassiot.

Også lilleprinsens grandtanter prinsesse Benedikte og prinsesse Anne-Marie var med i kirken sammen med deres familier.

Blandt de øvrige gæster var selvfølgelig også lilleprinsens storebrødre, Nicolai og Felix, men deres mor Alexandra ikke var inviteret.

Det var til gengæld baronesse Caroline Flemming og kronprins Frederiks ungdomskæreste Mie Egmont-Petersen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.