Velkommen til Danmarks klammeste kebab. Pizza- og kebab-restauranten Yellow Rose på Vesterbro i København har gennem hele 2012 holdt Fødevarekontrollen travlt beskæftiget.
Velkommen til Danmarks klammeste kebab. Pizza- og kebab-restauranten Yellow Rose på Vesterbro i København har gennem hele 2012 holdt Fødevarekontrollen travlt beskæftiget. Foto: Katrine Emilie Andersen
En pizza- og kebabrestaurant har på et år fået syv sure smiley’er og 18 politianmeldelser.

Velkommen til Danmarks klammeste kebab. Pizza- og kebab-restauranten Yellow Rose på Vesterbro i København har gennem hele 2012 holdt Fødevarekontrollen travlt beskæftiget.

Gang på gang har Fødevarekontrollen konstateret, at fødevarerne er blevet opbevaret for varmt, køkkenet ikke er blevet rengjort med desinfektionsmiddel og at shawarmakeglerne ikke er blevet gennemstegt, inden de blev gemt til næste dag. I ti måneder manglede der desuden en håndvask, hvor de ansatte kunne vaske hænder.

klam burger1
Pizza- og kebab-restauranten Yellow Rose på Vesterbrogade 45 har på et enkelt år fået ti besøg af Fødevarekontrollen, og det har resulteret i syv sure smiley, 18 politianmeldelse og en bøde på 5.000 kr.

Virksomheden undlod desuden at hænge alle de sure smiley’er op, som de ellers skal. Dermed har kunderne ikke haft mulighed for at vide, at den var helt gal med pizzeriaet.

Kontrolchef i Fødevarestyrelsen Bjørn Wirlander kalder Yellow Rose for ‘det mest grelle eksempel, fødevarekontrollen nogensinde har set’.

I september blev stedet kortvarigt lukket, indtil de kritiserede forhold var bragt i orden. Først herefter valgte ejeren Fevzi Ata at følge Fødevarekontrollens retningslinjer.klam burger1


Det resulterede i to glade smiley’er i september og november, men allerede i december var den gal igen.

Fødevarekontrollørerne tog de ansatte på fersk gerning i at hænge halvrå shawarmakegler fra dagen før op på spydene. Ifølge reglerne skal spydene gennemsteges, inden de tages ned om aftenen, fordi der er tale om råt kød.
Dermed fik Yellow Rose sin syvende sure smiley på et enkelt år.

Da BT i går ringede til indehaver Fevzi Ata, som har haft pizzeriaet siden januar 2012 benægtede han, at havde haft ti kontrolbesøg og fået syv sure smiley’er på et år, selvom BT er i besiddelse af de ti kontrolrapporter.

Først sagde Fevzi Ata, at han kun havde fået en sur smiley, men lidt efter sagde han, at han havde fået tre sure smiley’er.

- Jeg har arbejdet med fødevare i mange år. Yellow Rose er min syvende butik, og jeg ved godt hvordan man skal gøre, sagde Favzi Ata til BT.

Eksemplet med Yellow Rose er så grelt, at Folketingets Fødevareudvalg har kaldt Fødevareminister Mette Gjerskov (S) i samråd for at få hende til at svare på, om det kan være rigtigt, at politiet kan modtage så mange politianmeldelse mod samme virksomhed ‘uden tilsyneladende at foretage sig noget i den anledning’.

klam burger1
Og ministeren er også blevet bedt om at svare på, hvad hun mener om, at en fødevarevirksomhed kan blive ved med at sælge mad til kunderne, selvom det har modtaget så mange sure smiley’er og politianmeldelser. Altså om Fødevarekontrollen ikke burde have lettere ved at lukke virksomheder, som ikke følger reglerne.

Men kontrolchef Bjørn Wirlander mener ikke, at der er brug for yderligere sanktioner over for virksomhederne.

- Der er ikke brug for en skærpelse af reglerne. Langt de fleste virksomheder retter ind, når de kommer under skærpet kontrol. Og Yellow Rose endte også med at rette ind, men faldt så tilbage igen i december, siger Bjørn Wirlander.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.