Ved første øjekast har sangeren Stig Rossen, svømmeren Lotte Friis, forfatteren Lars Hedegaard og skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen ikke forfærdelig meget til fælles. Men én ting forener dem - alle fire er nye i den udgave af Kraks Blå Bog, der sendes på gaden torsdag.

I 2013-14 udgaven er der blevet plads til 304 nye notabiliteter. I omfang er udgaven den største nogensinde – i alt 1.512 tætskrevne sider med levnedsbeskrivelser for 8.322 personer, der har præsteret noget særligt eller haft en stor betydning inden for deres fag.

Når brødrene Ørting Jørgensen fremover mødes, har ingen længere håneretten. To af brødrene, koncerndirektør Tim Ørting Jørgensen fra Arla Foods og vice president Thomas Ørting Jørgensen fra Danfoss, debuterer i opslagsværket, mens brødrene Troels Ørting Jørgensen, chef hos Europol, og Torben Ørting Jørgensen, general manager, har været i Blå Bog gennem flere år. Her optræder også deres far, forhenværende brigadegeneral Per Jacob Jørgensen.

- Så vidt jeg ved, så er det første gang, vi har haft både fire sønner og deres far i Blå Bog. Og det er typisk for bogen, at den hvert år rummer en række tankevækkende historier og sammenhænge på kryds og tværs af det danske samfund, hvilket også betyder, at den stadig er brugbar og meget populær, siger redaktionschef Hanne Dal fra Gads Forlag.

Andre nye navne i Blå Bog er DSBs administrerende direktør, Jesper Lok, SF-formand Annette Vilhelmsen, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), Københavns teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal (SF), folketingsmedlem Joakim B. Olsen fra Liberal Alliance, forsvarschef Peter Bartram, TV-vært Christine Feldthaus, hofjægermesterinde Anna von Lowzow, forfatteren Knud Romer Jørgensen, sangeren Simon Kvamm, sangerinden Agnes Obel og komikerne Andreas Bo og Lars Hjortshøj.

Er man nået op i årene og på fortvivlelsens rand over endnu ikke at være en del af det fine selskab, er der håb endnu. Ældste nyoptagne kvinde er den 81-årige billedhugger Gerda Thune Andersen, mens den 78-årige historiker Leo Tandrup er ældste nye mand i flokken.