Jan Ø. Jørgensen havde stort talent for cricket, men så blev han bange for bolden.

Verdens tredjebedste badmintonspiller lever af at rejse verden rundt med sin badminton. Særligt i fjerboldens mekka nyder han enorm popularitet for sine kvaliteter med ketcheren og popstjernelooket. Men måske populariteten i Asien havde nået endnu større højder, hvis Jan Ø. Jørgensen var nået til tops i den sportsgren, han som ung Aalborg-knægt havde stort talent for.

»Jeg plejer at prale med, at jeg blev inviteret til en U13-landsholdstur til Skotland,« fortæller Jan Ø. Jørgensen til bt.dk, der har taget den 26-årige badmintonstjerne med til Svanholm cricketklub i Brøndby. Stedet, hvor en ung Jan Ø. Jørgensens cricketkarriere peakede.

»Jeg var til den her ungdomsturnering i Svanholm og Glostrup, hvor jeg lavede 25 point i hver kamp. Der blev jeg trukket ud, fordi alle skulle have en chance. Det gjorde vist indtryk på trænerne. Det var mit svendestykke inden for cricket,« siger Jan Ø. Jørgensen, der på bt.dks foranledning er hoppet i fuld cricket-mundering for at gøre comeback i sporten, han forlod som ung knægt.

Se Jan Ø. Jørgensen gøre comeback til cricketsporten, han forlod som 13-årig og hør ham fortælle om sin store passion.

Køb BT søndag og få hele historien om Jan Ø. Jørgensens ukendte talent for cricket.