Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Så du Anders Holch Povlsens vanvidskørsel? Har du billeder/video? Så hører vi meget gerne fra dig. Skriv en mail til 1929@bt.dk eller send os en besked på Facebook.

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen står til at miste kørekortet, efter han blev snuppet i at køre vanvittigt stærkt på jysk motorvej.

Med en formue på 36.7 milliarder kroner kan han købe sig til det meste. Men Danmarks andenrigeste mand, Anders Holch Povlsen, der sammen med sin far ejer tøjkoncernen Bestseller, kan næppe forvente at købe sig fri for en gigantisk bøde og en mulig frakendelse af kørekortet.

Den stenrige jyde har nemlig i den grad overtrådt loven, da han den 6. juli sidste år satte sig ind i sin luksusbil - en Tesla model S - og drønede af sted på den jyske motorvej E45 i nordlig retning. Måske var han på vej fra et besøg hos sin far, Troels Holch Povlsen, der bor på Gyllingnæs Gods ved Odder, til sit eget hjem, herregården Constantinsborg, der ligger ved Aarhus.

Uanset ærinde kørte milliardæren, der er kendt for at være særdeles bil- og fartglad, og som blandt andet er sponsor for Formel 1-stjernen Kevin Magnussen, ikke bare stærkt, men sindssygt stærkt på motorvejen ved Hedensted den aften ved 20-tiden.

Det fremgår af et anklageskrift fra Østjyllands Politi, som bt.dk har fået aktindsigt i.

Milliardæren blev snuppet i at køre hele 212 km/ t på en strækning, hvor man kun må køre 130 km/t. Det er en fartoverskridelse på mere end 60 procent.

Og det var ikke bare et kort øjeblik, at Anders Holch Povlsen kørte så stærk. Ifølge politiet blev hans fart målt over en strækning på 2.512 meter, hvor gennemsnitsfarten altså blev målt til 212 km/t.

Men nu må den bilglade Anders Holch Povlsen måske indstille sig på ikke at skulle ud at drøne rundt bag rattet i en bil på de danske veje lige foreløbig. Når sagen kommer for retten i Aarhus om kort tid, står han nemlig ikke bare til at betale en bøde på 8.000 kroner.

Hvad der sikkert er langt værre for den 43-årig rigmand er, at han også står til at miste sit kørekort. Anklageren har nemlig nedlagt påstand om en ubetinget frakendelse af kørekortet i et år.

Hvis Anders Holch Povlsen får frakendt kørekortet, vil han, ifølge FDM's hjemmeside, skulle op til en kontrollerende køreprøve, før han efter et år atter vil kunne sætte sig ind bag rattet i en bil.

Til metroxpress oplyser Bestsellers presseafdeling, at Anders Holch Povlsen ikke har nogen kommentarer, da »det er en privat sag«.

Andre læser også