Det højeste antal flygtninge har søgt asyl i Danmark i 2012. Det e ren kombination af krig i verden og en lempelig asylpolitik, lyder det.

Stadig flere flygtninge ender ved den danske grænse, og vi siger ja til, at flere må komme ind. Det skriver jyllands-posten.dk.

Indtil december i år har 5.521 søgt om asyl, viser tal fra Udlændingestyrelsen, og allerede nu er det antal det højeste i 10 år. Ifølge Rigspolitiets forventninger kommer der endnu omkring 500 ansøgninger i årets sidste måned. Til sammenligning søgte 3.806 sidste år om asyl.

Af de 5.521 er 2.279 asylansøgninger blev stemplet med en accept, og ikke siden 2003 har så mange ansøgere fået lov at blive i landet.

Den store stigning i antallet af folk, der søger om ophold i Danmark, skyldes blandt andet borgerkrigen i Syrien. Godt 350 syrere ønsker asyl, mens 700 flere somaliere og omkring 250 flere serbere også tæller med i stigningen.

Regeringen i Danmark har ændret på asylreglerne, så blandt andet den lave starthjælp til udlændinge er blevet sløjfet, og samtidig må asylansøgere som noget nyt også arbejde og bo uden for asylcentrene, når blot de samarbejder med myndighederne.

Ordet om de danske forandringer breder sig gennem menneskesmuglere og andre i »migrationsindustrien«, forklarer migrationsforsker Ninna Nyberg Sørensen fra Dansk Institut for Internationale Studier til jyllands-posten.dk.

Dansk Folkeparti er dybt utilfreds med, at flere får lov at komme ind i Danmark. Derfor har partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen, kaldt justitsministeren i samråd i Integrationsudvalget torsdag. Her ønsker partiet, at regeringen forklarer, hvad der skal gøres for at slå bremsen i over for tilstrømningen, og Martin Henriksen vil ligeledes komme med forslag til stramninger.

- Det er åbenlyst, at der er behov for markante stramninger af asyl- og udlændingepolitikken, og det skal være nu. Ellers går det grueligt galt, forstået på den måde, at muligheden for en vellykket integration af alle disse udlændinge nærmer sig nul på grund af det store antal, siger udlændingeordføreren.

Formanden for Integrationsudvalget, Trine Bramsen (S) mener, at stigningen skyldes krig og ufred i verden og ikke, at der er blevet nemmere adgang til Danmark.