Udenrigspolitisk Nævn ventes i eftermiddag at sige ja til at sende fly og jordpersonel til støtte for Mali og den franske militære operation mod islamiske oprørsstyrker.
Udenrigspolitisk Nævn ventes i eftermiddag at sige ja til at sende fly og jordpersonel til støtte for Mali og den franske militære operation mod islamiske oprørsstyrker. Foto: ROMARIC OLLO HIEN

Et dansk Herkules-transportfly med tilhørende støttepersonel skal til Mali for at støtte Malis regering og Frankrigs militære operation mod islamistiske oprørsstyrker, erfarer Berlingske. Ifølge Berlingskes oplysninger mødes Udenrigspolitisk Nævn kl. 15.15 med udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og forsvarsminister Nick Hækkerup (S), som vil bede om Nævnets tilslutning til missionen.

Det danske bidrag til kampen mod islamistiske oprørere i den nordlige del af Mali kommer efter at Villy Søvndal i går udtrykte stærk støtte til Malis regering og den franske militære operation med blandt andet luftbombardementer mod oprørsstyrkerne. Frankrig er i Mali efter anmodning fra Malis præsident og på baggrund af en resolution i FNs sikkerhedsråd, der opfordrer til at støtte Malis regering.

Kampene i Mali er efter flere måneders stilstand brudt ud i lys lue, efter at oprørsstyrkerne indledte en offensiv mod syd den 10. januar. Offensiven truede med at bringe endnu større dele af Mali under oprørernes kontrol, og blev den faktor, der udløste Frankrigs militære indsats.

Andre lande har allerede bebudet støtte til Frankrig. Blandt andet har Storbritannien stillet to store transportfly af typen C17 med strategisk rækkevidde og løfteevne til rådighed.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.